Tuesday, July 17, 2012

Tentang anak-anak


Lame rasenya tak bercerita tentang anak-anak. Sekarang ni bile keluar bekerja rindu dgn mereka sbb masing2 mulut dah macam bertih jagung.

Hafiey fitri dan Hariz rifqi, masing2 dah berumur 1 tahun 9 bulan dan 3 tahun 10 bulan, pantang jumpe ade je idea nak buat nakal especially fitri.Die lagi champion dari abg die,nasib baik abg selalu mengalah. Abg tgh minum susu tibe2 die dtg hempap atas bdn abg, bile kene lepuk ngn abg tau pulak mengadu sakit.

Budak 2 ketul ni mmg tak boleh dekat2,mau pengsan nak jage sbb bile berdue nakal nye berganda.Lompat sanesini terjun sanesini tu belum kire aksi tumbuk menumbuk,gitulah care permainan budak lelaki. Kalau compare dgn sepupu perempuan yg sebaye fitri tu mmg la lain beno perangainya.


Hariz pon dah banyak ckp sekarang ni dan dah pandai buat ayat. Dulu sy risau jgk bile umur 2 tahun hariz masih belum boleh bercakap, kami siap pg speech terapi tapi sempat 2 sesi je tupon sesi pengenalan dlm ms yg same kami masukkan die ketadika barulah nmpk die mule bercakap, tu pon amik mase dekat setahun jugak la.Alhamdulillah skang ni bukan setakat bercakap,menyanyi pon dah boleh walaupon ade pelat2 sikit tp takpela lame2 okla tu.

Fitri mule bercakap umur 10 bulan dan sampai sekarang banyak perkataan die dah boleh sebut dan yg penting die masih menyusu badan!Lagi 2 bulan cukup tempoh penyusuan selame 2 tahun.Alhamdulillah...syukur saya berjaya menyusukannya sehingga kehari ini walaupon saya tak pasti samade susu masih keluar ataupon tidak sekarang ni.

Awal tahun depan fitri dah nak jadi abang ngah.Terase baru je melahirkan die tup2 dah nak masuk 3tahun dah tahun depan.




Semoga anak-anak kecil saya ini membesar dan menjadi anak yang baik,dgr kate dan soleh.Insyallah...amin

2 org nak conteng on "Tentang anak-anak"

Syima ~Mama Kyra~ on July 18, 2012 at 4:43 PM said...

kjp je bdk2 ni mbesar..masa skrg ni cpt beno berputar..sedar x sedar nnt tgk anak2 dah masuk sek ren..mak pak pun dah nak masuk 40an..kekekke

anna on July 25, 2012 at 10:08 AM said...

dan masuk 40 anak pon bertambah kak syima..hehehe

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez