Thursday, August 30, 2012

Raya 2012

1 org nak conteng
Baju raye utk tahun 2012 adalah recycle ajer sbbnya baju raye saya yg cun tu tak sempat nak pakai pon pada tahun 2010 sbbnya pagi raya saya menyambutnya di wad HTAA..huhuhuhuhu.So tahun ni dah plan baik punye,dah buat calculation dari thn lepas lg, kene mengandung at least 5 bulan time hari raye,barulah boleh melaram dgn baju mengandung baru....hahahahaha,giler keji kan

Sehari sebelum raye saya sudah berada dirumah mak saya(mcm ler jauh beno umah mak dgn umah sendiri,padehal 5 min away je)kekekekeke.Disebabkan tahun ni kekurangan bala tentera,makanya hanya 3 org sahaje yg bertungkus lumus berperang didapur menyiapkan juadah di pagi raye.Tahun ni bala tentera beraya dirumah mertua masing2,nasib baik ler umah mak mertua saya dekat ajer,so boleh la masing2 duduk umah mak masing2 pastu angkut anak sorang satu...barulah adil...hehehehe.

Dari pagi sampai ke mlm dok bersila kat dapur,masak rendang daging,sambal kelapa,rebus ketupat nona sudah dan akhir sekali buat ketupat palas.Part yg ni berejam2 dok kat dapur sampai rase kematu bontot eh tapi saya sempat buat kek coklat mlm tu.

Dah siap kerja2 dapur sambung menggosok baju pulak,nasib baik 4 pasang je nak kene gosok,kalau 8 pasang nak kene gosok harus la aku htr ke dobi jer.Tak kose nak gosok baju banyak2.

Anak2 dan daddynya dah hensem dgn rambut baru.Festime bawak hariz dan fitri p kedai gunting rambut,behave ajer budak berdua tu dok atas kerusi tp bile dah siap nampak senget2 sikit rambut depan dorang tp bolehla,barulah nampak mcm budak lelaki.

 Lupe nak snap gambar hariz festime gunting rambut kat kedai....dah setel gunting br terigt  nak ambik gambar die.


Tgk muke fitri bulat kemain lagi,pipi die sll jadi mangse kene cubit dgn semua org termasuk mak pak die sekali...hehehehe.

So begitulah cerite sehari seblm raya dan malam raye saya. Pagi raye kami tidak kemane2,hadap jela juadah raye sendiri dari pagi sampai ke mlm.

Thursday, August 16, 2012

17 minggu

3 org nak conteng
Harini nak cerite pasal cekup semalam.Semuanya ok kecuali berat yg turun 1kg...hohohoho......mungkin sbb bln puasa kot.

Semalam jgk mcm excited nak scan sbb mane tau tibe2 baby nak tunjuk gender die,17weeks already...dah tentu boleh nampak die punye jantina tp malangnya kedudukan baby tidak membantu utk kami melihat gender die.Bikin suprise aje,lg pon dr ni mcm tak berape expert sgt bab scan2 baby ni,gambar yg die printkan pon nmpk sipi2 jer.Apepon baby dlm keadaan sihat2 ajer dan seluruh anggotan bdnnya sudah lengkap!Terpikit nak buat scan 4d utk baby kali ni,saje mengade-ngade,ntah ker laki aku nak melayan ke idok...kekekeke

So far masih belum rase baby's movement,maybe sudah ade kot tp rs mcm konfius samade baby yg gerak atau imaginasi sendiri ajer..kuikuikui.....perut pon kecik lg,kire kalau pakai baju kurung masih loose la org kate...perasan kurus kan...hahahaha

Sickness rsnye dah takde tp bln2 pose ni pas mkn sahur mesti rase nak muntah.Penat gak gitu,harap pas bln pose dah takde muntah2,letih la wei kalo asyik mkn muntah jer.

Okla..nak buat keje pulak.Gambar scan baby yg terbaru laterla apdet.Ms scan posisi baby adalah mengiring,so tak nampak sgt ape yg dr printkan tu

Esok luse dah nak cuti raye.Selamat hari raye kepada kawan2 semua,maaf zahir batin.

Friday, August 10, 2012

Happy 4th birthday hariz!!!

3 org nak conteng
Hari lahir hariz pada tahun ni jatuh pada hari selase dan kebetulan saya bercuti.Saje ambil cuti tahunan...nak berehat2 kat umah.Ini masuk tahun kedua hariz menyambut harilahir pada bulan puasa makanya tiadalah celebration hatta sepotong kek meraikan hari lahir hariz.

Tapi hadiah utk hariz ttp ade,sponsored by adik ipar (adik mz).Ngehngehngeh.........hariz of cos sgt suke hokey dgn hadiah harijadinya.

Nanti kite celebrate besday sekali ngn fitri yer hariz.Semoga hariz menjadi anak yg soleh,dgr kate,bijak dan berjaye didunia dan akhirat.Muahahahaha







Sekarang ni zaman IT....budak kecik pon pandai mintak ipad, sbb dah banyak kali mintak so ade org hadiahkan psp ni utk hariz.Yeay!!!Terima kasih auntie su(adik ipar saya)

Selit sikit gambar budak kecik ni,kurang dari sebulan besday fitri pulak.Besar dah budak kecik ni tak lame lg dah nak jadi abang.

Harini dah masuk hari ke 21 puasa,tinggal lagi beberape hari lagi nak raye,preparation masih ZERO.Korang camner???

Thursday, August 9, 2012

Tahniah Lee Chong Wei

2 org nak conteng
Walaupon beliau tidak membawa pulang pingat emas tapi sekurang2nya semangat beliau harus dipuji dan kalau tgk dari segi permainan rasenye kali ni die lebih "steady" berbanding sukan olimpik yg lepas.Rasenye pemain china tu berase tertekan untuk mempertahankan emasnya pada olimpik kali ni.Ngehngehngeh.....kalau tidak kerana masalah court yg berangin(mungkin) mesti LCW dah bawak pulang pingat emas utk Malaysia. Apepon kalah menang adat pertandingan,kalau semua nak menang sape pulak yg akan kalah?

Apepon tahniah kerana membawa pulang pingat pertama untuk Malaysia!

LEE CHONG WEI.....YOU ARE GOLD!!



Friday, August 3, 2012

Berdua lebih baik??

2 org nak conteng
Not sure samade nak setuju atau tidak dgn tajuk diatas.Kalau berdua beginilah jadinya.Huru hara rumah






Si fitri tak reti penat,bangun tido takde nak warmup2...terus jer nak main.Pelik la,budak kecik mmg gitu eh?


**sebenarnye ade video tp loading blogspot mcm hampeh jer,lenkali la uplod

Thursday, August 2, 2012

Tentang baby

6 org nak conteng
Untuk menghilangkan bosan,marilah kite cerita perihal baby dlm perut.Gambar scan utk twins habis diambil hospital kerajaan ms saya masuk wad aritu
.Langsung tak bg sekeping pon dekat saya.Harap2 sy boleh dpt kembali gambar2 scan twins itu sbb tatau next pregnancy boleh ke dpt twins lg :p

@13weeks.Dah nampak rupe baby.See tangan die mcm nak suap makan
 @6weeks.Masa ni belum tau pon mengandung kembar cume dr kate mcm pelik kenape sac tu nampak besar.
 @10weeks
 Kad antenatal utk pregnancy kali ni.Sebenarnya puas kami mencari klinik mane yg bagus utk buat monthly cekup.At first we decide to do the cekup kat klinik kerajaan sahaje memandangkan ssh sgt nak cr dr perempuan dan service yg bagus but at last jmpe jgk dr perempuan kat klinik ni.walaupon dr tu biase2 jer tp sbb die perempuan kite layan jela.
2 kad kuning tu adalah antenatal kad utk last 2 pregnancy.Kalau saya masih bekerja di KL konfom saya akan pg ke klinik yg same sbb sy sgt suke dgn doktor dan service disitu plus kesemua dr tetap disitu adalah perempuan.


Uolss jgn salah paham,bkn kiteorg mengade2 tanak pg klinik kerajaan tp memikirkan masa yg perlu dikorbankan jika buat cekup kat gomen,so sbb tu la kami buat cekup di klinik swasta jer.Walaupon cekup bkn di klinik kerajaan saya ttp bersalin dihospital kerajaan.
 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez