Thursday, August 30, 2012

Raya 2012


Baju raye utk tahun 2012 adalah recycle ajer sbbnya baju raye saya yg cun tu tak sempat nak pakai pon pada tahun 2010 sbbnya pagi raya saya menyambutnya di wad HTAA..huhuhuhuhu.So tahun ni dah plan baik punye,dah buat calculation dari thn lepas lg, kene mengandung at least 5 bulan time hari raye,barulah boleh melaram dgn baju mengandung baru....hahahahaha,giler keji kan

Sehari sebelum raye saya sudah berada dirumah mak saya(mcm ler jauh beno umah mak dgn umah sendiri,padehal 5 min away je)kekekekeke.Disebabkan tahun ni kekurangan bala tentera,makanya hanya 3 org sahaje yg bertungkus lumus berperang didapur menyiapkan juadah di pagi raye.Tahun ni bala tentera beraya dirumah mertua masing2,nasib baik ler umah mak mertua saya dekat ajer,so boleh la masing2 duduk umah mak masing2 pastu angkut anak sorang satu...barulah adil...hehehehe.

Dari pagi sampai ke mlm dok bersila kat dapur,masak rendang daging,sambal kelapa,rebus ketupat nona sudah dan akhir sekali buat ketupat palas.Part yg ni berejam2 dok kat dapur sampai rase kematu bontot eh tapi saya sempat buat kek coklat mlm tu.

Dah siap kerja2 dapur sambung menggosok baju pulak,nasib baik 4 pasang je nak kene gosok,kalau 8 pasang nak kene gosok harus la aku htr ke dobi jer.Tak kose nak gosok baju banyak2.

Anak2 dan daddynya dah hensem dgn rambut baru.Festime bawak hariz dan fitri p kedai gunting rambut,behave ajer budak berdua tu dok atas kerusi tp bile dah siap nampak senget2 sikit rambut depan dorang tp bolehla,barulah nampak mcm budak lelaki.

 Lupe nak snap gambar hariz festime gunting rambut kat kedai....dah setel gunting br terigt  nak ambik gambar die.


Tgk muke fitri bulat kemain lagi,pipi die sll jadi mangse kene cubit dgn semua org termasuk mak pak die sekali...hehehehe.

So begitulah cerite sehari seblm raya dan malam raye saya. Pagi raye kami tidak kemane2,hadap jela juadah raye sendiri dari pagi sampai ke mlm.

1 org nak conteng on "Raya 2012"

Syima ~Mama Kyra~ on September 6, 2012 at 5:24 PM said...

tu dia..gmbr smart empat2 pakai stokin..kekekek

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez