Thursday, September 13, 2012

21 weeks


Alhamdulillah...sudah separuh perjalanan pregnancy kali ni.Semuanya berjalan dgn baik.Baby's movement pon dah start rase since 19weeks aritu,buat masa sekarang mmg rs geli2 manje jer bile si'die' bergerak,tunggula bile dah 7mths++ nanti,sekali die siku...tahan jela sakitnya.

Tidur masih lagi lena,boleh pusing kekiri dan kekanan sesuke hati ditambah pule anak2 teruna 2 org tu tido dgn ayahnya....hehehehe.Bukan dipaksa tp permintaan mereka.Hariz mmg la dr dl tido dgn daddynya but since fitri pon dah pandai jeles,die pon ikut nak tido dgn daddy.Okla tu...bolehla mummy bersenang lenang atas katil sorang2...kekekekeke

Cerite pasal monthly checkup semalam.Semuanya dalam keadaan baik kecuali kedudukan uri yg agak kebawah but no worries baru 5 mths,masih banyak peluang utk uri berada dikedudukan sepatutnya.Insyallah....amin,tapi doc request utk sy buat MGTT test.Aiseh...i hv no diabetes la but since anak2 saya lahir 3.0++ keatas dr risau kot2 saya ade kencing manis.In next 2 weeks kenela minum air gule tp air gule kat klinik selalunya sedap dan berperisa,takde hal la cumenya sy tak suke asyik  kene ambik darah.Ngerila weh!

Dan kali ni masih tidak dapat intai apakah gender bakal anakku ini,mungkinkah ianya perempuan????Kenela tunggu next checkup...harap2 bolehla nampak gender die.According to doc katenya perempuan...wallahualam.Since ianya belum betul2 konfom tak bolehla nak canang kat semua org.

Next checkup dalam bln October nanti.Rasenye kejap betul masa berlalu.Hati ni dah eksaited nak beli brg2 baby tp kene sabar sbb insyallah in November we will move to our HOME SWEET HOME.Insyallah

3 org nak conteng on "21 weeks "

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ on September 13, 2012 at 10:24 AM said...

wah dah separuh jalan dah...bestnye anak-anak tido dengan ayah die..dapatla tido lena kan... Rania asik nak berkepit dengan nieza time tido.. since die lahir... susah benor nak tidur dengan abah die...agaknye suke bau ketiak mama die kot...hehehe

anna on September 13, 2012 at 2:45 PM said...

nasib la nieza..hehe
abah die garang kot tu yg nak kepit dgn mama jer :p

Syima ~Mama Kyra~ on September 13, 2012 at 4:08 PM said...

anak laki mmg rapat dgn ayah..anak pompaun rapat dgn mak..if adik 2H lahir girl sure memanjang melekap je dgn mummy dia :P :D

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez