Monday, September 10, 2012

Selamat Hari Lahir Fitri


Alhamdulillah hari ini genap fitri berusia 2 tahun,kalo ikut perkiraan bulan islam fitri telahpon berusia 2tahun ketika 1 syawal kelmarin. Besar dah anak bujang kedua saya.

Dikala ini fitri sudahpon berhenti menyusu badan,kadang2 bile saya sua pon die nak tanak jer.Die betul2 berhenti menyusu ketika 2 minggu sblm raye,kalau tidak sblm ni memalam mesti die akan menyusu lg tp sejak bulan puase aritu die betul2 dah stop.Senang meh!die pon ok jer minum FM,syukur sgt die tak banyak songeh time nak berhenti menyusu mahupon time nak tukar dari SI ke FM.Alhamdulillah kedua2 anak saya sgt senang utk weaning off dan tukar susu.Takde specifik petua pon saya dapat berkongsi dgn kawan2 semua.

Tentang perkembangan fitri...mulut mmg sgt  banyak dan die dah boleh buat ayat pon.

nak tido daddy
nak ikut daddy
tokwan tadak,naik moto
hariz jom

banyak ler lagi ayat2 yg die dah boleh buat.Pantang nampak pompuan semua die panggil kakak tp tanak pulak die panggil mak die kakak...kekekeke,tau pulak die panggil mummy

Ape yg hariz buat mesti die pon nak buat,biaselah dah ade mentor kan.Kalo kedua2 tido sunyi ajer rumah dan barulah saya boleh berehat dgn tenang dan aman.Kalo tidak nak baring pon ssh,takut dorang main2 terpijak pulak perut saya.

Sempena ulangtahun ke-2 fitri ni tiada sambutan ataupon majlis mkn2 kami buat cuma doa dan harapan kami semoga fitri menjadi anak yg soleh dan berjaya didunia dan akhirat.Mummy,daddy,abg hariz dan baby dlm perut syg sgt dekat fitri.Semoga dilimpahkan rezeki yang banyak dan dipanjangkan umur dari-Nya...insyallah amin

2 org nak conteng on "Selamat Hari Lahir Fitri"

Syima ~Mama Kyra~ on September 11, 2012 at 4:23 PM said...

ep besday Fitri..smg mbesar dgn sihat dan bijak..nt dah dpt adik x bole nakal2 lagi ye =) =D

anna on September 13, 2012 at 10:08 AM said...

TQ aunty syima :)

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez