Thursday, November 22, 2012

Braxton Hicks atau contraction?


Minggu lepas adalah sgt heaven sbb seminggu dpt cuti percuma tapi walaupon cuti saya tidak kemane2,hanya duduk disini sahaje.Berkemas ape yg ptt dan disebabkan cuti semgg saya telah bekerja keras maka hasilnya hari pertame keje setelah semgg bercuti saya telah disapa oleh miss contraction..huhuhuhu

At first saya igt itu main2 ajer,bak kate org latihan utk menghadapi contraction yang sebenar tetapi bila ianya dtg merengat2 dari pinggang sampai kebas2 kaki makanya saya sedikit cuak,pulak tu die dtg time keje..berpeluh2 walaupon berada dlm ofis yg sejuk beku,fokus on work mmg hilang entah kemane.

Then setelah beberape ketika sakit tu datang dan pergi saya rase tak boleh buat tatau ajer segera saya call si suami yg sedang sibuk bertukang dan terus ajer bergegas ke klinik tapi bile sampai klinik hilang pulak sakit tu,dari urgent sgt tadi dah jd mcm tak urgent pulak.Hampeh betul!tp dah alang2 sampai klinik terus ajer la tgg dan lepas cek segala semuanya ok,baby pon dah berade dikedudukan yang betul dan sekali lagi doktor gtau insyallah kami akan dpt baby girl.Alhamdulillah but doktor sajes pg ke hospital utk buat ctg to see betul atau tak sakit yg saye rase tu adalah contraction.

Selesai semua terus ajela balik kerumah dan bile sampai rumah sakit dtg balik bawak sampai ke mlm.Adoii...mmg tak boleh tido la mlm tu,saya dah berkira2 kalau sakit ni bawak sampai ke pagi mmg kene pg hospital but menjelang pagi semuanya berada dlm keadaan normal.Fuh...saya sgt la lega. Yelah...baby belum cukup umur so tak boleh keluar lg,berat pon baru 1.6kg++.Kocik sgt lg kalo nak kuar dan saya rs janggal sedikit kalau pegang baby yg kecik2 ni pasal kedua2 anak saya keluar semuanya 3kg++....haaa kan sedap pegang tu tp sendiri mau igtla time nak push the hardest adalah hariz sbb die keluar 3.83kg..hohohoho...cemerlang gemilang terbilang!

dan sehingga ke hari ini tiada lg rase rengat2 itu cume kdg2 sengal2 pinggang menyapa.Lepas ni tak boleh nak kerja berat2 sangat kene berjage2 since saya pon rs perut saya mcm dah berat sangat dah kat bahagian bawah tu dan bahagian atas mcm dah ringan ajer.Hope baby akan bertahan sehingga cukup bulan.insyallah..amin

0 org nak conteng on "Braxton Hicks atau contraction?"

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez