Wednesday, November 28, 2012

Set berpantang


Semenjak anak pertama saya admit bahawasanya saya tidak pernah beli atau makan set berpantang dari mane2 produk. Kenape???kerana kedua2 anak saya dikategorikan sebagai prolong jaundice.So utk kali ke-3 ni pon rasenye set dlm pantang mmg bukan keutamaan.Kite pantang mende lain ajelah

Eh..perasan tak blog saya ni asyik cerite pasal pregnancy je kan,hahaha...since tuan tanah sedang bergelar ibu mengandung maka ceritanya juga banyakla berkisar dgn kehamilan,maaf la jika ade yg bosan nak bace tp takde salahnya nak bace utk tambah pengetahuan.Even saya yg dah punya 4 kali pengalaman mengandung pon masih lg mengutip bahan2 bacaan dari blog2 dan forum2 di intenet. Esok luse bile saya sudah melahirkan maka ceritanya berkisar tentang bayi dan of course penyusuan susu ibu pula.

Sekarang ni mmg sgt berkobar2 dan eksaited utk memulakan perjalanan sebagai ibu menyusu lagi. Pengalaman menyusukan bayi lelaki sudah ade tapi pengalaman menyusukan bayi perempuan belum ade lg.

Kali ni gajet penyusuan telah dinaik taraf dari spectra ke FS,hehehe...spectra masih lagi berfungsi dgn baik cuma sengaje ingin memiliki FS,dah name freestyle kan..sambil sidai kain pon boleh berFS....huhuhuhu.Having 3 kids maka time mgmt sangatla penting.

Korang kalau nak syer tentang set berpantang dan ape yg korang mkn ms pantang sila2 lah since saya nanti akan berpantang sendiri dan jika berpantang sendiri maka haruslah kene masak sendiri.Saya berbesar hati jika kwn2 dpt berkongsi resepi dan pemakanan ketika berpantang dgn saya.Muah!

2 org nak conteng on "Set berpantang"

zi said...

Ana, org dulu amalkan minum susu kambing. lisa takde kuning, aritu skt sgtla. tryla minum skrg smp bersalin nti..klu tak dpt yg segar, higoat tu pun ok. set bersalin pakai set shaklee+NR phytonatal je..nk byk resipi masa pantang dan info jenguk2 page ni http://bidanbersalin.blogspot.com/ . byk info tau. org pun baca kat sini. k

anna on December 3, 2012 at 9:40 AM said...

zi...terima kasih atas cadangan tp minum susu kambing tu dah buat ms time hariz dl tp nampak gaye mcm tak jadi sbb dorang masih kene jaundice.yg sebenarnye blood group dorang tak same dgn kita,tu pasal kene prolong jaundice,hrp2 baby no 3 ni bebas dari jaundice pasal jantina lain kan...hehehehe

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez