Friday, November 2, 2012

Tentang anak-anak


Sekarang hariz dan berumur 4 tahun 2 bulan,dah besar dah maybe dah boleh harap kot.

cth : hariz,sabun badan adik sekali (if dorang berdua mandi same2)
     : hariz,mkn coklat same2..tlg suap adik sekali (okay mummy)
    
dan sekarang urusan mandi, pakai baju dan sikat rambut mmg 100% die buat sendiri. Kire sekarang ni kene mandikan dan pakaikan baju utk fitri jela.Kurang la 1 keje saya...hehehe.Kalau balik keje saya dan mz bolehla baring2 rehatkan bdn kejap sementare 2 ketul tu main dlm bilik..kire org kate honeymoon la sekarang ni....kuikuikui

malam2 pon saya atau mz dah tak perlu bangun utk bancuh susu.Hariz mmg dah lame tak bangun mlm utk minum dan sekarang fitri pon same so saya dan mz dpt tidur yang berkualiti. Budak berdua tu mmg lena betul tido,agaknye penat main lari2 dalam rumah. Bagus gak kan...salah satu care nak bg dorang tido lena waktu malam.

Potty train??tatau la bile nak stat potty si fitri tu,mulut mmg dah boleh ckp tp saya la pulak rs mcm malas nak potty die.Umur2 gini dulu,hari dah stat potty cume on off jer...betul2 stat mase umur die 2 tahun 6 bulan. By 3 years die mmg dah diapers free waktu siang.

Sepanjang tahun 2012 ni alhamdulillah diberi kesihatan yang baik dari Allah SWT.Tidak macam tahun 2011 dulu,bergilir2 masuk wad....fitri,hariz dan mz,nasib baik bukan serentak masuk wad kalau tidak pengsan la saya nak menguruskan semuanya.

Wiken ni graduation day taska hariz dan insyallah we will attend it. Hariz akan buat persembahan,hari2 prektis kat rumah,fitri pon ikut menari sekali.

Kalau tgk ticker tu less than 3mths kami akan menyambut org baru.Wah..macam tak percaye!rsnye sekarang masa yang sesuai untuk beli barang baby,just topup ape yang perlu jer,takkan semua nak recycle brg abg2 die kan,kesian baby(alasan nak membeli)hahahaha


Gambar terbaru budak 2 ketul ni masa raya aidiladha yg lepas.Sepupu die sambut hari lahir sbbtu pakai shaun the sheep tu.Pastu berlenging tak pakai baju sbb cuace pns ms raye haji aritu pulak dorang ni dah berpeluh2 main dgn sepupu2,sblm dorang menggaru2 badan baiklah saya bukak baju dorang.

1 org nak conteng on "Tentang anak-anak"

Cho Zila on November 7, 2012 at 5:26 PM said...

baguihnyer hariz.. tau der dapat lagi adik kot..
lepasni kena bangun malam lagi ler yerk...

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez