Tuesday, January 15, 2013

And my breastfeeding journey begins

4 org nak conteng
Alhamdulillah sikecil yang dikandung selama 38m6h selamat dilahirkan di HTAA Kuantan. Pengalaman bersalin kali ni sangat mendebarkan.Nanti kita stori mori ok!


Wednesday, January 9, 2013

Belum lagi

4 org nak conteng
Yer...saya masih belum melahirkan.Masih cun dan bergaye sebagai ibu mengandung...hehehe

Minggu lepas seperti yg diberitahu dah keluar show tapi cair2 ajer tapi semalam kasik real sikit,kuar darah campur lendir,sekali waktu siang dan sekali waktu mlm tp sakit masih belum ade cume sakit main2 tu mmg la kerap sgt ade the real pain belum kunjung tiba lagi.

Disebabkan contraction pain yg betul2 belum ade lagi,makanya saya masih gigih pg bekerja.kalau sakit sudah mai 5minit sekali pon takde masalah pasal hospital sebelah ajer,boleh mntk tlg opismate htrkan.Sempatla saya habiskan masa dekat screening room sblm mz sampai.Koman2 mau sejam dok dekat screening tu baru la depa akan htr masuk wad atau LR atau kasik balik rumah ajer.

Okla..nak sambung buat keje sbb 2mgg lagi akan ade audit ISO

Thursday, January 3, 2013

37 weeks dan sudah ada tanda!

0 org nak conteng
Malam tadi pas solat magrib rase mcm ade sumting keluar dan bile lap tgk warna merah.Okey...hati dah gembira ni pasal dah kuar tanda tapi masalahnya sakit belum lagi.Pastu dgn eksaitednya bgtau la mz tp die relax betul dan selambe die jawab....alah baru sikit tu lgpon belum sakit ape lg kan,dulu tu dah sakit kerap2 pon tanak pg hospital ni lagi tak sakit,takyah la g spital lagi.Ces...hampes dotcom betul,tapi mmg betul pon ape die ckp tu,ms fitri tu siap die pulak yg risau tepon setiap mase tanye bile nak pg spital tapi kali ni saya pulak yang eksaited terlebih.

So malam tadi berlalu pg dgn tiada ape2 rase sakit,sakit2 manje lenguh2 gitu jela.Pagi tadi lepas htr anak2 ke tadika ajak mz pg ke klinik,nak jgk tau condition sekarang ni,dah bukak ke belum ke,at least takdela hati ni risau manjang kat opis nanti.

Dan hasilnya adalah 2cm dilated tapi since belum ade sakit yg betul2 sakit tu gigih la pg bekerja lagi,duk umah pon nak buat ape kan....dari terbaring takde buat ape2 aktiviti baikla saya pg opis sudahkan keje2 yg ptt saya habiskan.

So sekarang ni menunggu mase ajer,tatau bile maybe mlm nanti,maybe esok atau minggu depan.Maklumla anak no 3 kan,bile2 mase ajer die akan keluar,yang penting bersedia lah mental dan fizikal.

**Ikut pengalaman lepas(fitri)pagi kuar show malam sudah selamat bersalin,hariz pulak kuar air keesokan baru la bersalin.Yg ni kite tungguuuuuu

Wednesday, January 2, 2013

Masih kekal dgn title "ibu beranak 2"

0 org nak conteng
Weehuuu...sudah masuk minggu ke 37,hati semakin berdebar2 menunggu saat kelahiran yang ke-tiga ni.As of now,mmg dah start rase sakit2 pinggang dan perut mmg sgt kerap mengeras tapi masih belum ade tanda2 untuk melahirkan.Hariz pon sgt teruja nak jumpe baby dlm perut mummy(katenya).Hari2 ajak pegi hospital nak bwk kuar baby dlm perut mami.

Malam tadi igt dah nak bersalin sgt dah pasal bile perut mengeras je akan tangkap pinggang,tunggu jgk kot2 perut pon sakit sama tp sampai ke pagi mcmtu jer...bile bangun pagi sakit dah kurang sikit.So harini masih gigih pergi bekerja dan pagi tadi adalah hari pertame fitri pg ke tadika. Babak airmata menangis melolong2 mmg tak dapat dipisahkan,lagi pulak die tak pernah pergi ke tadika.Hariz ok ajer walaupon tahun ni die start pegi tadika baru.Hopefully budak berdua tu akan ok dan seronok ke tadika especially fitri selepas seminggu.

Gambar hari pertame kesekolah tak dpt nak ambik pasal ujan lebat betul pagi tadi lagipon dorang belum dapat uniform lagi.Bile dah ade uniform nanti baru kite sharing is caring dekat sini. :)

Hari2 doa baby cpt keluar pasal mami die dah malas nak pg kerja...hahahaha.Kot2 ptg nanti dah masuk LR mane tau kan!:p
 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez