Monday, March 25, 2013

Kos rawatan bersalin


Melalui pengalaman saya,kos rawatan kesemua anak(hariz,fitri dan ain)ketika bersalin adalah less than RM30.Murah gile kan!sbb saya hanya bersalin dihospital kerajaan+saya tidak pernah ambil sebarang painkiller or even gas utk menahan sakit.Semuanya berlaku secara natural.

Ok..ramai pulak yang kate bersalin kat gomen tak boleh pilih doktor.

Agreed.... tapi jika anda tiada sebarang komplikasi sewaktu mengandung misi aje yg akan menyambut baby anda.Macam saya ketiga-tiga anak disambut oleh bidan hospital dan kesemuanya perempuan dan paling bertuah ketika VE or even check2 perut dibuat oleh doktor perempuan dan beragama islam.How lucky i am!tapi saya mmg dah ready jika terpakse berdepan dgn doktor lelaki,nak buat cemane dah name la gomen kan terima ajelah.

Kos rawatan melahirkan hariz RM30- duduk dlm 4 ke 5 hari kot sbb hariz kene pantau sbb die hampir lemas ms bersalin(kes tak reti how to push)anak pertama kannn

Kos rawatan melahirkan fitri RM24- duduk semalaman (1 hari 1 malam)

Kos rawatan melahirkan ain RM22- paling murah sbb pagi bersalin ptg dah boleh discaj


So kalau ade mommies yg duk terfikir2 kat mane nak bersalin,pilihan ditangan anda.Bincanglah dgn suami dan buatlah keputusan yg bijak.

2 org nak conteng on "Kos rawatan bersalin"

Hayati Sakaria on March 25, 2013 at 3:58 PM said...

Ana, sama la kita. Setakat ni semua doc & nurse perempuan yang check kita. dulu pun bersalin kat spital gomen.. Layanan ok ja sebab mommy & baby dok sehari ja.. Pilihan di tangan kita.

anna on April 1, 2013 at 9:31 AM said...

aah kan...layanan kat spital gomen pon kelas gak kan!setuju 100%

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez