Thursday, April 4, 2013

Hayfa Nura'in


Ewah..sejak ade anak dara ni macam rajin pulak nak apdet belog.Eh...mungkin jugak sbb dah ade 3 anak so makin banyak mende boleh diceritakan dalam belog atau mungkin juga pertambahan ahli keluarge baru dalam keluarge besar kami...i mean adik beradik saya yer,jangan salah paham

Bulan 3 baru ni adik perempuan saya baru bertunang dan maybe akan berkahwin hujung tahun.Bulan 5 pulak insyallah adik lelaki saya pulak akan bertunang dan kawinnya tatau la bile,maybe hujung tahun ni jgk.Adik beradik susuan fitri pulak akan menjadi kakak and now her mother dah 7mths pregnant.(agaknya la kot sbb due dalam bulan 6 ke 7 gitu)

Korang tau tak,ade adik beradik yg ramai adalah sangat happening especially bile semua berkumpul.Eh..apesal dah melalut benar ni,sebenarnya nak cerite pasal ain jer.

Ok...Sekarang ni ain dah nak masuk 3 bulan tp baru jer minggu lepas bawak die pg cucuk 2 bulan dan berat mase cucuk adalah 5.2kg.Okla...gain about 1kg 1mth.Dah pandai main dgn abg2 die,senyum2 gelak2 kalau diagah dan paling suke main tepuk amai2.Kemain sengih sampai ke telinge.Sangat manje dan sangat sikit minum susu waktu siang.Eh..anak perempuan mmg gitu ke?Tolongla jawab ibu2 yg dah ade anak perempuan.

Utk anak no 3 ni saya macam rajin nak pakai CD kat die.Yelah skang kene hari2 basuh kain,kalau buat alternate day alamat 2 3 kali mesin la jawabnya.Basuh kain hari2 tp lipat kain seminggu sekali,ngehngehngeh....uolls boleh bayangkan tak betape tingginya gunung kain kat umah saya tu.

ok ok berbalik kepada cerite ain.Hurm...tak banyak sgt milestone utk baby yg berumur 2 bulan++.Tunggu die masuk 3 bulan nanti maybe ade pertambahan milestone,manela tau 3bulan dah boleh meniarap kannnn.
Wajah terbaru ain.Pipi die tu kene ruam susu laaa...saya ikut cakap mak sapu lipstik dekat pipi..i tell u agak berkesan jugak la,nampak makin ok ruam susu die tu.
Baju ni dah 3 keturunan dah...hahahaha

Cepatla besar wahai anak,tak sabar nak tunggu ain boleh berdiri dan berjalan sendiri

0 org nak conteng on "Hayfa Nura'in"

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez