Wednesday, May 22, 2013

Demam Korea


Dulu masa bujang2 gemo sangat layan citer korea salah satunya cerite tajuk MY GIRL.Layan kat opis dgn geng2 time lunch hour.Mase tu cerite ni belum ade dalam TV lagi,dah lupe camner kiteorg boleh terjebak layan cerite ni. Kendian drama korea kegilaan ramai FULL HOUSE. Mase tu sorang satu buat copy cerite ni.(sampai sekarang CD tu masih ade lagi)

Tak habis demam korea melarat pulok ke demam Taiwan,ala yang kumpulan F4 tu....ape eh name drama tu saya dah lupe.Heroin dalam citer tu nama san chai(gugel jap)......ha dah jumpe drama METEOR GARDEN.Hok ni lagi parah.....donlod dari intenet pastu burn masuk CD kendian layan sampai subuh cerite ni.

Bile dah kawin,makin lame makin tak folo drama2 korea,tgk2 gitu jer tapi tup2 bile pantangkan ain,terjebak tgk cerite kat TV Alhijrah JEWEL IN THE PALACE.Sebenarnye cerite ni dah pernah tgk dulu tapi tak sempat tgk starting dan ending dan kebetulan bile pantangkan ain cerite ni main semule so ptg2 ade gak la mende nak tgk dekat TV.Mule2 layan sorang2 jer pastu tah cmner mizi pon terjebak layan cerite ni.Habis cerite ni hilang kejap demam korea kami.

Pastu tibe2 tertgk chanel ONETVHD dekat astro.Fuh....bersusun drama korea kat chanel tu.Mmg syiok la(tak sia2 tambah HD dekat bil astro)Dalam banyak2 drama korea yg ade,yang ni mmg layan habis(sbb pelakon boleh tahan cun dan hensem)

Starting drama ni pon dah best tapi macam tak paham sgt jugak kadang2 tu bile die macam pusing2 balik citer ni.Konfius!dah la part die mcm flashback tu tulih dalam bahase korea.Pening mak nak pahamkan jalan citer tu.

So skang ni sharp kol 9 malam me and mizi terpacak depan TV...kehkehkeh.Tetibe rummate saya pon terjebak dengan drama korea,padahal sblm ni asal saya tgk citer korea die mesti suh tukar chanel tp saya tak bg dan kesudahannya dgn die2 skali tak boleh miss tgk drama ni dgn saya :p

Anak-anak saya pon dah paham,asal drama ni nak start,cpt2 die jerit "mummy,citer korea mummy dah start"...hahaha.

Nsb baik ade chanel ni,idokla boring sangat nak menengok TV,HBO pon ntahapeape dah citer,tak best langsung,rase mcm nak buang jer.

0 org nak conteng on "Demam Korea"

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez