Wednesday, May 29, 2013

Jalan-jalan Johor


Last wiken kami sekeluarga berjalan ke Johor.That was ain's 1st trip ke negeri orang.Fuh...letih jangan cakap ler dan paling penat nak layan soklan hariz

"mummy bile nak sampai ni,saya dah boring,saya lapar"

 Eh..tergedik pulak gambar ni.muahahaha
 Fitri jerit""daddy..amik la gambar iki"

 Kain wrap ni penuh dgn air liur ain


 Dari dulu sampai sekarang fitri belum pandai buat sign PEACE
 Bapak bapak
 Mak perantin nak amik gambar hasil kerja tangan tp idok reti gune ipad mini tu
 Bapak perantin dan kat belakang menyelit tu la bakal perantin
Ain dah mule mengantuk time ni tatau mase bile die dah tertido dalam wrap ni sampai la habis kenduri.
 
Kami gerak dari kuantan lebih kurang pukul 8 pagi.Konvoi 2 biji kereta(ayah saya).Berhenti makan pagi dekat muadzam shah tapi tobat tak pg dah makan kat situ sbb tak sedap dan mahal!Kami order 6 mee goreng dan air pelbagai rase(semuanya dalam cawan sahaje).Total adalah RM40.Mahal kan!Mmg cekik darah betul makcik tu.Agaknya die tgk keta sedap2 so letak harge makanan pon sedap2 rase jer
 
Dalam perjalanan fitri muntah pulak dalam kereta,adoyai anak....pening kepale mak bau muntah along the journey.
 
Arrived kluang lebih kurang pukul 2 petang.Rase berakar bontot dok lame2 dalam kereta.Nsb baik anak-anak semua tido(kecuali hariz)
 
Stayed 1 malam dekat homestay kluang pertama.Rumah mmg sangat besar hokey,muat la untuk kami semua adik beradik yg dah beranak pinak dok situ.Nsb baik sepupu2 hariz dan fitri sampai ke situ waktu malam,budak2 tu dah selamat tido...kalo tidak huruhara la rumah malam tu.
 
Pagi siap2 semua terus gerak ke rumah perantin,makan nasik ayam dan meehon sup sampai kembung perut kendian gerak balik ke ktn dalam pukul 2 petang.
 
Sampai kuantan lebih kurang 7 malam,bawak laju2 sbb nak kejo tgk bola Pahang lawan Johor.ngehngehngeh
 
Next time nak pg Johor kene plan baek punye,nak bawak anak-anak pg jalan2 LEGOLAND.Ade ke tiket murah dekat mydeal atau groupon ???
 
 

0 org nak conteng on "Jalan-jalan Johor"

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez