Thursday, May 9, 2013

Puting susu


Ingat tak kesah  cabaran bottlefeed ain dulu. Sbb die anak dara maka kaedahnya berbeza sedikit dari abang2nya.Puting terpakse try n error. Rasenya semua jenis puting saya cube cume saya tak cube puting yang wide neck cth:tommie tippe sbb saya malas nak beli botol baru yg gedabak utk ain.

Mule-mula pakai puting biase macamni,tak jalan

Beli pulak puting bentuk yg same tapi lembut sikit dari yg kaler putih tu.Kali pertame ok pastu next feeding die dah stat main2 tolak2 dgn lidah
 Kemudian,beli pulak puting leper gini.Dengan harapan dia akan ok
 tetap tak jalan,beli pulak puting leper mcmni jugak tapi kaler putih masih jugak tolak


 Last try,kire pasni kalau die tolak jugak terpakse beli puting yang wide neck but alhamdulillah pas cube puting doctor baby ni die ok sampai la sekarang
Harga??murah jer less than RM10 dapat 3(dalam satu kotak).Puting ni ade beza sikit dari puting biase(bentuk die)dan rasenye lembut sikit dari puting2 biase cume lubang susu tu macam besar sikit but no worries ain dah biase dgn "air susu laju"hehehehe.(my breastmilk mmg kuar dgn sgt laju memancut2 kemuke ain)alhamdulillah...rezeki dari Allah

Maybe ibu2 yang mengalami cabaran bottlefeed macam saya boleh try gune puting doctor baby ni.

2 org nak conteng on "Puting susu"

akasyah romanov on February 9, 2015 at 2:49 AM said...

salam...klu di kl kt mne sy bole dptkn puting dr baby? ade jual online x?

anna on February 9, 2015 at 9:33 AM said...

wlsm....tak sure whether ade jual online atau tak,boleh cube tanye die farmasi sbb selalunya farmasi ade jual

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez