Friday, June 28, 2013

Cerita daddy pulak

4 org nak conteng
Tahun ni Alhamdulillah rezeki tidak putus2 masuk. Sejak dari Januari sehingga sekarang ade je duit masuk tidak kira dari arah mane,kiri kanan depan belakang.Syukur sangat....rezeki anak-anak.

Sekarang ni pulak D banyak dapat job untuk wiring.Die pon mmg sangat suke buat wiring.So far die dah buat 8 biji rumah since dari January aritu.Mungkinla tak banyak but okayla bagi org yg mule2 nak menapak dalam bisnes gini.Eh....bisnes ke??hehehe....insyallah.......in planning utk ambil lessen kontraktor.Bile dah ade lesen kontraktor nanti boleh la grab job yg besar sikit :).

**D is stand for DADDY.lepas ni I will use D instead of daddy

Thursday, June 27, 2013

STRESS

2 org nak conteng

***Kejadian Petang semalam

Mane tak stress...buat meeting pukul 5 petang.Office hr end at 530.HALOOO!!!!....saya ni bukannya workaholic okay!Saya ade anak-anak yg harus diambil perhatian.Yelah....nak kene ambil dekat taska ain pulak nak pg ambil dekat pengasuh,lagpon susu yg saya tinggal mmg cukup untuk dari pukul 8 sampai 530 sahaje.

Mintak maaf la yer,kalo org nak kate saya ni mengelat taknak masuk meeting....org tu boleh blah!Lgpn saya sudah update semua keje2 saya dekat boss


***Update pagi tadi

Boss kecik saya kate State GM asyik sebut nama saya.(buek!GM boleh blah)::mood meluat dgn GM
Siap perli kate kalau takde transport boleh pakai NISSAN TEANA die jemput saya kat opis.Eh....perlu ke GM tu nak sebut teana die tu??Eiii...pleaseeeeeeeeeeee


Ubat untuk hilang stressss.PEACE





***Sbb stress sangat sampai tercerite hal keje dekat blog.Sorila yerrr.Bile dah cerite ni rase lega sikit

Wednesday, June 26, 2013

JEREBU

0 org nak conteng
Alhamdulillah cuace harini mendung dan hujan sekali sekala.Setelah sekian lama bumi dilanda jerebu akhirnya hujan turun jua, tak kira la ianya hujan asli ataupon hujan dari pembenihan hujan ,yang penting HUJAN.

Kesian anak2 tido malam tak lena termasuk la sikecik ain tu.Pandai betul...bile on ekon lenanya bukan main tp bila kite off(bile dah dekat2 nak subuh)die pon mule la geliat geliut badan,bile on balik eh eh sambung tido pulak die.Demand yer anak dara.

Baju tido anak2 pon ntah kemane sbb waktu malam pon pakai baju waktu siang(singlet lagi).


Harap2 hujan yang turun ni akan berterusan la sehari due lagi. Kesian bumi kita kan








**Gambar takde kene mengene dgn entry....heheheh

Monday, June 24, 2013

Praktikal student

2 org nak conteng
Setiap 6 bulan opis saya ni mmg akan sentiasa ada praktikal student,dorang ni dating silih berganti.Tapi dalam banyak2 budak praktikal,yang kali ni punya betul2la kureng.Ade sekali my klik bagi kerja dekat praktikal student tp korang tau tak ape yg die ckp

"akak bagi saya keje ni dahtu akak takde keje la"

Bisa kan ayat die,kang bagi sebeban keje kat ko baru tau.Die igt satu keje je yg kita buat kat opis,dok ngadap mende tu hari2 ke.

Kesudahannya big boss tendang balik ke HR dan buat surat bg dekat pensyarah dorang.Tulah...banyak sangat songehkan.Tak pasal2 kene repeat sem.

OK...nak kuar pg event kat Tmpoint.Beginilah keje dekat state asyik kene pg event jer.

Thursday, June 20, 2013

5 bulan

2 org nak conteng
Rasa mcm baru je semalam melahirkan ain dan sekarang die dah pon masuk 5 bulan..Okay mmg saya mengaku masa berlalu sangat cepat lagi sebulan ain dah boleh makan....nyumnyum.

Alhamdulillah,she's still on breastfeeding.Makin banyak minum,sekarang ni sekali minum 4oz :).Last cekup ms cucuk 5 bulan berat 6.3kg.Okayla....tak tembam sangat tak kurus sangat,at least ade penambahan berat compared to last mth.


Ain sangat murah dgn senyuman,pantang kene agah sikit mulalah senyum2 simpul kadang sampai ketawa mengekek dan sekarang ni ain dah terror bab2 meniarap dan melentang,Ain ni walau die lambat sikit meniarap tapi badan dan kepala die tegap.Disebabkan die ni manje sikit(nak suh org asyik dok sebelah die ajer)maka saya masukkan die kedlm walker ms umur die 4bulan++.At first sendal bantal kat depan die tp nampak mcm terseksa die dok dlm tu lalu saya kuarkan bantal tgk die steady je berdiri dalam tu,siap dah tawaf satu rumah sampai ke dapur.So sekarang ni senangla sikit nak memasak atau buat kerja2 rumah kalo die tanak tido.


Anak dara ni suke main air liur gak skang,buat babel dan sembur2 sampai berlemoih mulut dgn air liur die,nasib baik la rambut mak die ni tak gugur banyak sangat.

Semoga ain membesar jadi anak yg solehah dan Berjaya didunia dan akhirat.AMIN



Friday, June 14, 2013

Projek kek

2 org nak conteng
Saya mmg suke membaking kek sebab anak2 termasuk bapak anak suke sangat mkn kek especially moist cake.Sebelum ni bila dah siap kukus saya tak rajin nak buat toping tapi sejak 2 menjak hariz eksaited sangat nak tolong mami masak kek,terpakse la merajinkan diri buat toping.Bile kek dah masak,biar kejap kat luar pastu terus masuk peti(cepat sikit kek sejuk)hehehe

Bile dah sejuk,toping pon dah siap panggil anak2 tabur coklat rise atas kek.



 Budak2 ni mmg suke tak pakai baju waktu malam sbb apak die dah ajar pas mandi takyah pakai baju sbb cuace panas.Fitri suke menjawab bile kite suh die pakai baju"eh...tayahla pakai baju,nanti puloh(peluh)....malas nak gado maka saya biarkan jela die mcmtu



Tengok tu....tabor dekat satu kawasan jer.Lantak la kan....janji hasrat hariz nak tolong mami masak tertunai.

Tuesday, June 11, 2013

Spageti segera

3 org nak conteng
Semalam saya cuti sbb sikecik ain tak berape sihat(Alhamdulillah arini die dah sihat).Maka bila mak cuti apak sangat suke sbb boleh ronggeng2 tanpa ada gangguan dari hero 2 org tu.Lepas htr dorang ke taska,brekfast roti canai dekat sungai isap(fav spot ujung mgg bf roti canai dgn anak2)

Selesai isi perut terus pg klinik utk cek ain's condition.Alhamdulillah die dah tak demam dan die mmg sihat sepenuhnya(no kolik,no fever and no cough and flu).Kemudian berdesup pg ke amassurance sbb nak byr life insuran.Setel semua apelagi,ronggeng2 la pg cowboy,kedai perabot.Niat dihati nak cari sofa atau kerusi atau ape2 jelah tmpt yg boleh buat duduk sambil tgk tv.Kesian anak2 tgk tv dok atas lantai jer.

Pastu terlalu pulak dekat tunas manje taman tas dah tersoping pulak barang2 dekat situ.Ade pulak tekak mengidam nak makan spageti.Belila ape yg ptt dan balik rumah konfiden jer nak masak ni,dah siap tumis spageti pon dah rendam baru la pasan minced meat tak beli...huhuhuhu,nasib la spageti daging jadi spageti telur+sosej jelaaaa....

Nsb baik la spageti mak menjadi walaupon bahan2 tak cukup.Tulah...masak setahun sekali mmg ler lupe ape yg perlu dan ape yg tak perlu utk dibeli.Dah jadi isteri dan mak orang kenela kreatif bab2 masak ni,takkan tak ckp bahan takleh nak masak pulak kan.

Maka inila rupe spageti telur+sosej saya.Berselera jugak mz dan anak2 makan.Makan sambil tgk cerite jang ok jung....hehehehe




**Entry tertunda ni...kesah dah berlaku 2minggu yg lepas...huhuhu
 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez