Thursday, June 20, 2013

5 bulan


Rasa mcm baru je semalam melahirkan ain dan sekarang die dah pon masuk 5 bulan..Okay mmg saya mengaku masa berlalu sangat cepat lagi sebulan ain dah boleh makan....nyumnyum.

Alhamdulillah,she's still on breastfeeding.Makin banyak minum,sekarang ni sekali minum 4oz :).Last cekup ms cucuk 5 bulan berat 6.3kg.Okayla....tak tembam sangat tak kurus sangat,at least ade penambahan berat compared to last mth.


Ain sangat murah dgn senyuman,pantang kene agah sikit mulalah senyum2 simpul kadang sampai ketawa mengekek dan sekarang ni ain dah terror bab2 meniarap dan melentang,Ain ni walau die lambat sikit meniarap tapi badan dan kepala die tegap.Disebabkan die ni manje sikit(nak suh org asyik dok sebelah die ajer)maka saya masukkan die kedlm walker ms umur die 4bulan++.At first sendal bantal kat depan die tp nampak mcm terseksa die dok dlm tu lalu saya kuarkan bantal tgk die steady je berdiri dalam tu,siap dah tawaf satu rumah sampai ke dapur.So sekarang ni senangla sikit nak memasak atau buat kerja2 rumah kalo die tanak tido.


Anak dara ni suke main air liur gak skang,buat babel dan sembur2 sampai berlemoih mulut dgn air liur die,nasib baik la rambut mak die ni tak gugur banyak sangat.

Semoga ain membesar jadi anak yg solehah dan Berjaya didunia dan akhirat.AMIN



2 org nak conteng on "5 bulan"

Syima ~Mama Kyra~ on June 21, 2013 at 2:45 PM said...

kjp je dah besar..kemain bOlat mata cam mata mami dia..kekeke

anna on June 24, 2013 at 9:58 AM said...

hehehe....trademark tu kaksyima

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez