Tuesday, June 11, 2013

Spageti segera


Semalam saya cuti sbb sikecik ain tak berape sihat(Alhamdulillah arini die dah sihat).Maka bila mak cuti apak sangat suke sbb boleh ronggeng2 tanpa ada gangguan dari hero 2 org tu.Lepas htr dorang ke taska,brekfast roti canai dekat sungai isap(fav spot ujung mgg bf roti canai dgn anak2)

Selesai isi perut terus pg klinik utk cek ain's condition.Alhamdulillah die dah tak demam dan die mmg sihat sepenuhnya(no kolik,no fever and no cough and flu).Kemudian berdesup pg ke amassurance sbb nak byr life insuran.Setel semua apelagi,ronggeng2 la pg cowboy,kedai perabot.Niat dihati nak cari sofa atau kerusi atau ape2 jelah tmpt yg boleh buat duduk sambil tgk tv.Kesian anak2 tgk tv dok atas lantai jer.

Pastu terlalu pulak dekat tunas manje taman tas dah tersoping pulak barang2 dekat situ.Ade pulak tekak mengidam nak makan spageti.Belila ape yg ptt dan balik rumah konfiden jer nak masak ni,dah siap tumis spageti pon dah rendam baru la pasan minced meat tak beli...huhuhuhu,nasib la spageti daging jadi spageti telur+sosej jelaaaa....

Nsb baik la spageti mak menjadi walaupon bahan2 tak cukup.Tulah...masak setahun sekali mmg ler lupe ape yg perlu dan ape yg tak perlu utk dibeli.Dah jadi isteri dan mak orang kenela kreatif bab2 masak ni,takkan tak ckp bahan takleh nak masak pulak kan.

Maka inila rupe spageti telur+sosej saya.Berselera jugak mz dan anak2 makan.Makan sambil tgk cerite jang ok jung....hehehehe




**Entry tertunda ni...kesah dah berlaku 2minggu yg lepas...huhuhu

3 org nak conteng on "Spageti segera"

Adlin Mohamad on June 11, 2013 at 5:31 PM said...

lin lagi segera order luar je hehehe mmg dasar M

anna on June 14, 2013 at 3:02 PM said...

hehehe....takpe2 projek apam lin makin maju

Syima ~Mama Kyra~ on June 17, 2013 at 10:42 AM said...

Kreatif jgk ye spageti ltk sosej..jnji bole mkn.
Hihihi

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez