Monday, July 15, 2013

Breastfeeding journey@6mth


Alhamdulillah.....beberape hari lagi ain akan berusia 6 bulan dan secare otomatiknya sudah 6 bulan juga saya berjaye menyusukan ain**clap clap

Syer dulu gambar EBM pada ketika ini.Mmg tak muat tp sumbat selagi boleh sampai nak cari stok lame pon kene gali baru jumpe.Malas nak susun dah sbb ambik mase asyik nak kene organize sokmo senang citer kita masuk dalam plastic jer ikut bulan.
 Ikut sukehati sumbat.Asal muat
EBM bulan 7 yang tak sempat nak masuk dalam DF

Buat mase sekarang ain baru berjaye menghabiskan stok bulan 3.Working hrs saya bekalkan 16oz ke pengasuh.12 oz gune stok lame dan baki 4oz lagi adalah stok baru dan kebiasaanya mmg habis la kesemua 16oz tu kalau tak habis pon adela baki dalam 1 ke 1.5oz jer dan kebiasaan pulangan yg saya dapat ketika waktu bekerja adalah sebanyak 18 ke 20oz(Alhamdulillah) tapi jika kene buat keje luar hasil ade kurang sikit la sbb jadual mengepam sudah lari.Sekali due terpakse jugak dikorbankan fresh EBM sbb takde tmpt nak simpan susu. :(
2 fresh EBM dan 2 EBM bulan 4

So ain pulak sekarang ni makin laju kedepan makin laju jugak berjalan dalam walker,dah tau arah tuju dah kalau duduk dalam walker tu!takdela main ikut suke hati die jer jalan dlm walker :p.

Ain ni badan dan kaki die tegap dan pejal.Mane2 org yg dukung die pasti akan cakap macamtu termasuk mak saya sendiri.Katenya budak kaki pejal.....hehehe.

Last but not least.....gambar terbaru ain



1 org nak conteng on "Breastfeeding journey@6mth"

Syima ~Mama Kyra~ on July 15, 2013 at 2:02 PM said...

tu dia meriah EBM ain..mata tu tetap bOOlat :D

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez