Tuesday, August 27, 2013

Nasi Arab

2 org nak conteng
Dulu org dok sebut2 makan nasi arab  ni sedap tp saya tak pernah terfikir nak makan dan tak pernah pon rase terliur kalau org bercerita sedapnya nasi arab ni tapi sejak tahun lepas sehari sebelum melahirkan ain,siang makan esok pagi tu dah selamat melahirkan ain mule merase nasi arab,kalau ade org ajak makan laju jer nak ikut.hehehe

Yang sebenarnya hari kejadian kat bawah ni adalah menyambut harijadi bos yg bertudung kaler pink tu yang ke bape tahun tak boleh syerla kan






Mmg berbaloi kalau ajak kiteorg pg makan..habis licin semua.We ols pg makan kat restoren aljawaher sungai isap.So far dah beberape  kali saya pg kesemua nasi arab yg dihidangkan mmg sedap lah,kire bolehla masuk tekak,anak2 pon suke makan nasi die.

So kalau ade yg teringin nak makan nasi arab dan kebetulan datang/balik ke ktn,singgahla ke restoren ini

HB daddy!

2 org nak conteng
It was D's birthday yesterday.Happy Birthday daddy!

There are no special event even tiup2 lilin kek pon takde,cume mummy gigih buat moist kek itupon sbb hari2 hariz tanye bile mummy nak buat kuih raye padehal syawal berbaki seminggu jer lg anak.

Gambar pon tak sempat nak snap sbb on wiken mummy jadi superwoman dari pagi sampai ke petang since D ade kerja yg harus disiapkan. Mujur anak-anak behave ajer consider as behave la sbb mummy tak turn tu incredible hulk hari tu dan suare pon hanya gune low pitch ajer.

So....HAPPY BIRTDAY DADDY.Sayang daddy banyak2...muah!!

Monday, August 19, 2013

Selamat Hari Raye

1 org nak conteng
Selamat Hari raye kepada semua...Maaf zahir dan batin :)



headband ain ntah kemane dah waktu ni,rantai tu pon die dok tarik2....kus semangat mak tgk die asyik tarik2..takut rantai tu putus...rantai kawin tu adik oiiii.Kang tak pasal daddy kene beli rantai lain untuk mummy

Tuesday, August 13, 2013

7 Bulan dah

2 org nak conteng
Harini nak cerita anak dara yang dah berumur 7 bulan.Cerita hari raye kite peram dulu sampai masak ranum.

Milestone rasenye masih belum banyak berubah since dari umur 6 bulan,maybe volume suare kot yg dah berubah...makin besar makin pandai jerit dan mulut riuh mcm burung pipit ape kene mengena tah suare dgn burung pipit
boleh duduk jika kita dudukkan die.
Baju kait tu handmade tau uollss.

 mata bulat macam mummy...huhuhu
Steady ajer hariz posing sebelah adik

So itu sahaje untuk harini.Kendian kite stori mori citer raye pulok.daaaaa

Friday, August 2, 2013

Doktorbudak.com

2 org nak conteng
Found this website semase berjalan2 ke blog orang.Website yg sangat menarik dan harus dikunjungi setiap hari.

Segala jenis pertanyaan mengenai kanak-kanak,doktorbudak sedia menjawab.

Selamat membace :):).................... www.doktorbudak.com.
 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez