Wednesday, October 30, 2013

Hogoh Pahang Hogoh!!

0 org nak conteng
Hehehehe......bersemangat betul dengan bola kan,almaklumla koi orang pahang.

Giler berdebar mase tgk semi final 2nd round Phg vs Sarawak aritu.Tak tenang duduk,pulak player pahang main punye berhati2,jadinya untuk meredakan rase resah gelisah tu sy mengemas rumah,mengemop membasuh baju...kehkehkeh.Alih2 tgh breastfeed ain pahang sumbat gol pulok.Aloh...rugi betul tak dpt tgk moment tu.

Apepon koi bersemangat nak tgk final ni tp tgk dari rumah jer.Tak kose nak bersesak2 dekat stadium tuh!

Moga skuad tok gajah dapat menjulang Piala Malaysia tahun ni.Insyallah....amin

Tuesday, October 29, 2013

Bile anak-anak sakit....

0 org nak conteng
.......mak pon boleh jatuh sakit. Haritu sblm raye ain dah demam,ni bile abang2 die demam,die pon jatuh demam sekali.Full pakej pulak tu,demam,selsema,batuk,hidung tersumbat.Kesian sangat dekat die sbb tak boleh nak menyusu.Oleh itu kenela berkorban sikit mase tido,yelah..kalo die sihat tu selambe je menyusu sambil baring tp ni bile hidung die tersumbat ssh la nak menyusu baring,hidung die jadi tak selesa.

Fitri dan hariz pon gitu jugak,bezanya dorang dah besar dan senang sikit nak handle.

Mujur jugak anak2 demam+batuk+selsema lepas saya sakit.Minggu lepas,the whole week saya flat.Cirit-birit,pening kepale,demam semua ade,makan pon tak lalu.Anak2 mmg terabai,nasib baik daddy ade.Diela yg uruskan semua.Alhamdulillah....sekarang ni saya dah sihat tp anak-anak pulak jatuh sakit.

Semoga saya dapat bersabar menjage anak-anak saya dan semoga mereka cepat sihat dan sembuh seperti sediakala.AMIN...

Friday, October 25, 2013

Nuffnang Oh Nuffnang

0 org nak conteng
Nuffnang dah tanak bagi BE kah dekat blog ni???Wahai nuffnang sila la bagi BE banyak2 dekat saya.Kesian dekat saya....saya janji akan update hari2 dan up kan name www.nuffnang.com.my. I love u laa nuff....muahmuah



Sekian

Tuesday, October 22, 2013

10 Malaikat

2 org nak conteng
Versi Hariz

Jibrail
Mikail
Ridwan
Malik
Munkar
Nakir
Raqib
Atid
Izrail
Israfil

Versi Fitri


Jibril
Mikail
Ridwan
Malik
Munkar
Nakir
Roti
Manis
Izrail
Israfil


Kehkehkeh...mmg lawak giler ketawa sampai pecah perut

Friday, October 18, 2013

Ain dan Hariz

2 org nak conteng
Ain adalah orang yg paling eksaited bile dapat main dekat luar




Nsb baik la ade hariz boleh bawak ain jalan-jalan naik kereta ni.Kalau suruh fitri mmg waalaikumsalam laa jawabnya.

Maybe next time mummy should bring the kids main-main dekat playground pulak tapi daddy has to come along sbb takut nanti tak terhandle pulak mummy dengan anak-anak. Kene ade kekuatan mental dan fizikal dulu kalau nak suruh mummy pg sorang2 dgn anak-anak aje.Eh..tapi saya belum jumpe lg playground yg betul2 playground untuk saya bawak budak2 ni bersantai2 like Taman tasik ke dan taman kepong. Kalau ade mummies yg dok kat kuantan yg tau kat mane boleh bawak anak-anak main sharela dgn saya. :)

Sharing is caring kan

Korban 2013/1434H

0 org nak conteng
Tahun ni kami sempat bawak anak-anak tgk lembu kene potong(istilah hariz dan fitri) dan tahun ni jugak kami masuk 1 bahagian tp bukan untuk korban tapi untuk Aqiqah Hayfa Nura'in. Jumlah lembu yang terkorban adalah sebanyak 8 ekor.

Tempat kejadian: Surau assyakirin, Kempadang










 Muke budak baru baik demam.Demam sbb nak kene qiqah agaknya.


Yang paling gembira adalah hariz dan fitri sbb akhirnya setelah berhari2 hajat  nak tgk lembu kene potong termakbul jua.Hariz steady je tp fitri penakut,tgk dari jauh je.

Maka seperti biase bile tibe hari raye korban peti ais mmg penuh dgn stok daging.Konfom sebulan tak payah beli daging lgpon ade org tu kene pantang mkn daging sbb nanti kene gout.Muahahaha

Sekian

Tuesday, October 8, 2013

Harga gula dan tepung naik untuk kesejahteraan rakyat

2 org nak conteng
 Konfius dengan statement Menteri ni. Kat mane nak sejahteranya kalau semua mende nak naik?Gaji takmo naik ke???yg tu baru betul untuk kesejahteraan rakyat.....akal dok kate mane?kepale lutut ke?pg sekolah tak menteri ni??

************************************************************************************
October 08, 2013

Keputusan kerajaan menaikkan harga tepung dan gula adalah demi menjaga kestabilan ekonomi negara di samping menjaga kesejahteraan hidup rakyat, kata Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Hasan Malek (gambar).

Beliau berkata, niat kerajaan hanya untuk menjaga kepentingan negara dan rakyat perlu menunggu pengumuman Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, dalam Bajet 2014 pada 25 Oktober ini dan kenaikan harga dua barangan asas itu akan dilakukan bergantung kepada hasil kajian yang sedang dijalankan.

"Kita akan melihat pelbagai faktor sebelum sebarang keputusan diambil termasuk fiskal serta kedudukan mata wang negara biarpun keputusan diambil mungkin tidak popular namun ia terpaksa dibuat bagi menjaga kestabilan ekonomi serta kesejahteraan hidup rakyat," katanya dipetik daripada Berita Harian Online.
Tiga hari lalu Hasan dilaporkan oleh akhbar New Straits Times (NST) membayangkan kenaikan harga gula dan tepung bakal berlaku.

Kenyataan tersebut bertentangan dengan jaminan yang dibuat Hasan pada pertengahan September lalu apabila mendakwa pengeluar gula dan tepung memberi jaminan harga kedua-dua bahan asas itu tidak akan dinaikkan.

“Pengguna juga tidak perlu bimbang kerana mereka diberi jaminan bekalan bahan adalah cukup untuk keperluan mereka,” kata Hassan seperti dilaporkan Utusan Malaysia pada 13 September.
Selepas pilihan raya umum ke 13 (PRU13) pada 5 Mei lalu, kenaikan harga bagi barangan dan berlaku seperti harga bahan bakar RON95 dan rokok.

Kerajaan jugakan dikatakan bakal menaikkan tarif elektrik dan berkemungkinan akan memperkenalkan cukai barangan dan perkhidmatan (GST) dalam Bajet 2014. – 8 Oktober, 2013.

Monday, October 7, 2013

Jom kemas Stor rumah

9 org nak conteng
This is keadaan ruang stor sebelum ade rak


Rasa macam serabut giler tgk setor macamni tapi sekarang tidak lagi.

Tadaa....lebih kemas dan teratur kan?

Almari segera belum siap sepenuhnya.Daddy akan buatkan tirai untuk tutup baju2 ni. 
 Setor ni baru 50% kemas.
So puan2 kalau ruang stor anda sempit mcm saya,sila2 cube idea ni.Jika baju2 puan2 dah tak muat almari boleh juga cube idea bernas suami saya ini. Dulu bile bukak stor rase mcm serabut giler sbb tgk kotak bersusun2 dan tak diorganisekan dengan baik tp skang lapang je dada tgk stor,kadang2 feeling2 ade walk in wardrobe pulok...hahahaha
Kalaula saya dapat bilik khas macamni.Alangkah bahagianya.Ngehngehngeh

 

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez