Tuesday, August 26, 2014

Hariharihariraya

0 org nak conteng


Bulan raye mmg sengkak perut nak penuhi undangan rumah terbuka sampaikan 1 hari ade dua tiga nak kene pergi.

Selfie dengan anak beranak jer dedi tak enterframe sbb tak muat dah...kihkihkih.
Ain suke sangat sbb die dapat tekan kamera sampaikan beratus2 gambo selfie yg nak kene delete.

Open house Taman Desa Mesra

So  harini genap sebulan Syawal maka secara otomatiknya habis la undangan rumah terbuka dan menyusul pula undangan perkahwinan.Ok ok...berat badan kite takyah la ambik tau sbb takut jarum penimbang tak boleh bace berat mak noks...hahaha

Syawal dah habis tapi puase ganti tak habis2 lagi ni...huwaaaa

Thursday, August 21, 2014

Anak tertinggal dalam kereta

0 org nak conteng

Harini dalam paper ade lagi berite pasal anak tertinggal dalam kereta.Saya sebenarnye pelik macammane ibubapa boleh terlupe anak yg berada dalam kereta.Betul...manusia mmg melakukan kesilapan tetapi kalau kesilapan seperti ini saya rase tak boleh nak diterima,ini namanya CUAI

Sepatutnya jika perkara rutin begini ibubapa sepatutnya tidak boleh jadikan LUPA itu adalah alasan sbb ia adalah perkara yang dibuat setiap hari..Macammane perkare yang rutin boleh lupe???Mmg tak masuk akal.

Ini bukan sekali berita macammni keluar paper,berkali2 malah ade yg eksaited nak bershoping sampai lupe anak kat belakang, dah setengah jam asyik bershoping baru teringat anak dalam kereta.Kalau kereta parking tgh panas merembang gitu mmg selamat la menggelegak la duduk dalam kereta dengan pintu tertutup rapat,tingkap pon tutup rapat.Kesian anak yang duduk dalam kereta tu.Sedih betul saya ibu bapa yang melakukan kesilapan bodoh begini

Moga2 ini dapat memberi peringatan kepada kita semua,apepon sebelum tinggal dan kunci kereta periksa kereta tu betul2.Tolong la ibubapa jangan lakukan kecuaian seperti ini lagi.Ingatan ini juga untuk diri saya sendiri.

Muzium 3D

2 org nak conteng

Okay...sebenarnye kiteorg tak round habis pon sbb dah ptg sangat ke sane,almost 7pm dah when we reached there. So pusing mane yang sempat jela
Fitri penakut nak naik

The 3 kazens

Ops...anak dara pon nak buat PEACE

PEACE
Okay..itu sahaja untuk harini
**Yang sebetulnya mummy nak menerai telefon baru...kihkihkih

Tuesday, August 19, 2014

BOIKOT

0 org nak conteng
Sekarang ni kami betul2 mengamalkan dasar boikot israel produk. Dulu rasenye 2 minggu sekali pg brekfast@Mcd tapi sekarang no more, brekfast roti canai pon sedapppppppppppppp.

Selain dari Mcd, say no to NESCAFE and MILO too.Lets change to INDOCAFE and OVALTINE,



 vico tu mcm kurang sikit rasenye,not sure whether ovaltine comes from where tapi no worries sbb we have BUYCOOT app di playstore.Choose FREE PALESTINE campaign then ikut jela arahan kat situ

Ok...selain dari 2 barang kat atas tu, MAGGI pon tak boleh korang dan sebagai pengganti kiteorg berubah ke me segera ADABI, rasenye not bad kami ambik kari ayam flavor,rase lain belum try lg.


Banyak betul barang2 yang nak kene di blacklistkan selepas ni dan hopefully jihad kecil kita ini akan membantu saudara islam kita di palestin.Insyallah.SAVE GAZA!
 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez