Thursday, September 25, 2014

Petting Zoo Broga Semenyih

1 org nak conteng
okay...bulan ni ajer dah 2 kali pg melawat haiwan di Zoo dan semuanya secara tidak dirancang.

Kali ni pengembaraan ke petting zoo ni disebabkan laluan pegi balik kiteorg dari kampung Lengging N9 ke Bukit Jalil.Sebenonya banyak kali doh lalu sini dari zaman duduk kat KL lagi tp tah rase mcm malas nak singgah,maybe faktor umur anak2 kot. Mase dok KL dulu hariz sempat sampai umur 4 tahun fitri pulok 2 tahun,kire umur gitu tak seronok sangat nak bawak g jenjalan zoo but now hariz dah pon 6 tahun dan die berani bagi binatang dalam tu makan!Mak die ni pon penakut nak bg makan haiwan kat situ..kehkehkeh


Rupe binatang kat belakang tu mmg beso giler.Menakutkan!tu yg ambik gambo jauh2 jer kot2 mane tau terlepas pulak dari kandang :p



Acer korang tgk kuda kat belakang tu..mcm tau2 je nak ambik gambo kan,menyelit kat tepi tu....hahahaha. Si ain tu kemain kuat peluk sbb takut kuda tu terkam die.




Kat sini boleh main kuda jugak dengan harga RM8.Eh..lupe nak bgtau harge masuk die muroh je RM5 tapi harge food nak bg haiwan ni makan bapokla mahal RM25 3 bungkus dan disebabkan kiteorg ni mmg tatau ape2 main redah je bayo jugokla RM25 tu tapi lenkali dah igt kalo nak pg tmpt2 gini sedia la karot sendiri potong panjang2 sorok dalam beg...hahaha.Jimat duit takyah beli kat dorang. Itu namenye marketing plan...tiket muroh tp harge food cekik daroh

Ok...overal tempat ni recommended la jika anda mmg tatau dah nak pg mane kat Kl tu. Lagipon binatang kat situ tak terdapat kat zoo biase (agak saya la) contohnya mane ade lembu sebeso gitu kat zoo negara atau mini zoo kemaman hatta zoo kuantan sekalipon,keldai pon rase saye takde dekat zoo negara

So berbaloi la bayaran RM5 tu utk masuk tgk lembu beso tu....hahahaha


Sekian.

Thursday, September 18, 2014

Selamat Hari Merdeka

0 org nak conteng
Not to late to wish Selamat Hari Merdeka kepada semua.

Hari kejadian mmg semangat anak-anak bangun pagi semata2 nak tgk kereta kebal. Maka seawal pagi kami keluar rumah dengan harapan berkobar2 untuk gembirakan hati anak2. Sampai lebih kurang pukul 830 kire ngam2 la sepatutnya untuk melihat orang berbaris.

Tercongokla kami kat situ dari pukul 830 sampai ke pukul 10,hari dah semakin panas anak2 pon dah mule buat perangai tapi perarakan masih belum bermula!!hoi...pukul berapa la nak stat mende alah ni,hati dah mule panas sepanas matahari menegak atas kepala. Rase mcm nak cair kepala otak ni. Dok tunggu la lagi sampai pukul 1030 tapi masih belum ade tanda perbarisan nak bermula jadinya kami malas nak tunggu lagi,pergi makan lagi bagus

So utk tahun akan datang mintak maaf la nak pg lagi,tunggu anak2 koi besar dulu baru kite pg tercongok dekat situ lagi. Sila la kerajaan negeri pahang janganla buat persembahan melampau2 sangat sbb takde sape nak tgk pon.Sekian

MINI ZOO KEMAMAN

0 org nak conteng
Okay okay....memang lame gile tak menjenguk ke blog dan sebenarnye dah hampir2 terlupe kewujudan blog ni,kihkihkih....sekarang ni musim tgh banyak keje dan musim mengganti puase (magrib kan awal)

So pada hari cuti yang lepas,selepas kejadian di Felda Neram itu (biarlah rahsia) kami (3 famili) terus menuju ke kemaman.Gile jauh mak ai dari situ ke kemamam,sempatla si piti dan ain tido 2 lelap while hariz sepanjang perjalanan asyik tanye bile nak sampai *sigh





Kesimpulannya biase2 aje,jika anda nak tgk berbagai jenis burung merak maka anda harus datang ke sini sbb berpuluh2 ekor merak ade sampaikan hariz kate "mummy,kenapa same jer semua ni,tadi mcm dah lalu pastu lalu lagi,bile nak habis"

Yang menarik perhatian saya adalah burung tiong yang bercakap.Mak jakun tak penah tgk burung bercakap...hehehe

Buaya adela 2 ekor,harimau sekor,singe sekor,gajah 2 ekor dan tak lupe orang utan.Org utan ni nampal cerdik uolss.Pg la sendiri kalo nak tgk kecerdikan org utan ni.

Balik dari kemamang singgah makang kepok lekor dan sata di aziz satar restoren.Rating :biase2 je sbb tmpt tak selesa langsung dan makanan pon so so ajer.

Sekian.
 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez