Thursday, September 25, 2014

Petting Zoo Broga Semenyih


okay...bulan ni ajer dah 2 kali pg melawat haiwan di Zoo dan semuanya secara tidak dirancang.

Kali ni pengembaraan ke petting zoo ni disebabkan laluan pegi balik kiteorg dari kampung Lengging N9 ke Bukit Jalil.Sebenonya banyak kali doh lalu sini dari zaman duduk kat KL lagi tp tah rase mcm malas nak singgah,maybe faktor umur anak2 kot. Mase dok KL dulu hariz sempat sampai umur 4 tahun fitri pulok 2 tahun,kire umur gitu tak seronok sangat nak bawak g jenjalan zoo but now hariz dah pon 6 tahun dan die berani bagi binatang dalam tu makan!Mak die ni pon penakut nak bg makan haiwan kat situ..kehkehkeh


Rupe binatang kat belakang tu mmg beso giler.Menakutkan!tu yg ambik gambo jauh2 jer kot2 mane tau terlepas pulak dari kandang :p



Acer korang tgk kuda kat belakang tu..mcm tau2 je nak ambik gambo kan,menyelit kat tepi tu....hahahaha. Si ain tu kemain kuat peluk sbb takut kuda tu terkam die.




Kat sini boleh main kuda jugak dengan harga RM8.Eh..lupe nak bgtau harge masuk die muroh je RM5 tapi harge food nak bg haiwan ni makan bapokla mahal RM25 3 bungkus dan disebabkan kiteorg ni mmg tatau ape2 main redah je bayo jugokla RM25 tu tapi lenkali dah igt kalo nak pg tmpt2 gini sedia la karot sendiri potong panjang2 sorok dalam beg...hahaha.Jimat duit takyah beli kat dorang. Itu namenye marketing plan...tiket muroh tp harge food cekik daroh

Ok...overal tempat ni recommended la jika anda mmg tatau dah nak pg mane kat Kl tu. Lagipon binatang kat situ tak terdapat kat zoo biase (agak saya la) contohnya mane ade lembu sebeso gitu kat zoo negara atau mini zoo kemaman hatta zoo kuantan sekalipon,keldai pon rase saye takde dekat zoo negara

So berbaloi la bayaran RM5 tu utk masuk tgk lembu beso tu....hahahaha


Sekian.

1 org nak conteng on "Petting Zoo Broga Semenyih"

Suriana abdul kadir on October 9, 2014 at 11:41 AM said...

ooo RM5.. hmmm bole pegi ni...

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez