Wednesday, October 15, 2014

Selamat hari lahir yang ke 1 tahun 9 bulan

0 org nak conteng
 Rupenya anak dara saya dah tak lame lagi nak masuk 2 tahun. Pandai sangat melawa dan mmg hebat bab2 copycat mummy :)

wearing mummys highheels..peace yo!

Okay...saya mmg bersiap jika nak pg keje.Self motivation korang,kalo pg keje muke mcm baru bangun tido tak semangat pulak nak pg keje,si die pon nanti komplen apesal muke comot.Huh!





Konon2 tgh pakai lipstick lah tu,pandai pulak dok depan cermin nak pakai tu.Anak dara la katekan.




Dah nama perempuan kan, i told him boleh tak buat mcmni kat rumah sbb nampak mcm seronok betul tgk ain main masak2 kat sini since we just have mainan dapur kecik jer kat rumah




So inilah mainan masak2 yang ade kat umah sekarang ni.Habis abang2 pon ikut main sama.

Most important thing, saya masih menyusukan ain :).Tahniah untuk diri sendiri!!

Sekian

Monday, October 13, 2014

Tambah anak

0 org nak conteng

Sekarang ni i hv 3 kids which is 2 org lelaki dan seorang perempuan.Dalam hati ni teringin nak menambah lagi tapi selepas berkire2 plan utk pregnant dalam mase terdekat ni kene hold dulu. 

Ade beberape point penting yang harus kami pertimbangkan untuk menambah ahli keluarga
1) Jika pregnant dalam bulan2 terdekat ni maka tarikh jangkaan bersalin sekitar bulan 6,7 dan 8.Rasenye cukupla sekali bersalin dalam bulan puase. Tahun ni punye pon belum habis ganti lagi

2) Tahun depan hariz akan memulakan alam persekolahan,kalau boleh saya mahu meluangkan sedikit masa dengan die bersama2 buat homework

3) Nak berehat dari menyusu sekejap....hahahaha. boleh gitu? 

4) Ade lagi few point penting tapi takyah la saya reveal kat sini

Tapi itu semua perancangan sahaja dan bile2 mase boleh berubah ape yang penting kerjasaLabelsma! Projek akan ditangguhkan ke tahun hadapan lah yer nampaknya....muahahaha
Pengarang jantung hati saya :)

Selamat Hari Raye AidilAdha

0 org nak conteng
Ambik feel dulu


Orang dah nak masuk Deepavali tapi baru terhegeh2 nak cerite pasal raye korban.Well....hari raye mmg tak pg kemane2 since tiada ahli keluarga yang masuk korban tahun ni. Jadi tiada ape yang istimewa kecuali dapat makan sedap dari rumah orang...hehehe

Kemudian selang beberape hari,opis pon buat korban. Selama 3 tahun berpindah sini tak pernah lagi rasenye opis tak buat korban begini






 Kumbang sorang tu adalah Bos besar negeri Pahang, sebab die dah nak tamat kontrak maka ambik la sekeping 2 gambo kenangan dgn die.
 yang tudung biru tu adalah isteri die...eh bukan tudung biru yg tgh gosip tu,yang tu dato mizi yang punya....muahahahaha
 Nampak sibuk beno gayanya kan bawak file pg kenduri kendara, korang janganla muntah kate iolss berlagak pulak,yang sebetulnya nak kene kejar signature boses sbb the next day mak ade miting uols



Okay...yang ni muke hepi sbb segala kekusutan iols dah hilang : paper yang dihantar untuk miting next day dah selamat diterima oleh pihak HQ dan yang penting iols dan dapat semua signature tu,jadi bolehla berposing ala2 retis...hahahaha


Dan untuk pengakhiran, iols bawak balik 4 beg plastik berisi daging korban tapi ms iols karang cerite ni kesemua daging dah habis masuk dalam perut....hehehehe.

Sekian

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez