Monday, January 19, 2015

2015


Alhamdulillah kite sudah berada di tahun yang baru 2015.Syukur kepada Allah kerana saya masih berpeluang bernafas dan menghirup udara segar kurnia dariNya.

So kalo entry sebelum ni cerite pasal orientasi Tahun 1,harini saya nak bercerita hari pertama persekolahan hariz.Everthing went well except kiteorg terlajak bangun,kol 7 baru tersedar dan  kelam kabut kejutkan anak2 dan siapkan mereka semua.Kesian ain terpakse kuar pagi jugak.

Untuk hari pertama dan kedua saya mmg amik cuti sbb nak jd stalker hariz especially time rehat.Ofkos nak kene tgk camner die beli dan makan di kantin sendiri.Time balik pon nak kene intai,takutla van sekolah lambat dtg but alhamdulillah selama semgg jd pegawai penyiasat hariz lulus dengan cemerlang.

Petang die akan ke kelas KAFA pula di tadika lamanya.Penat rasenya kan,mcm dera anak pulak.Mule2 mcm kesian gak kat die tp bile pk balik mase bile kiteorg nak betul2 ajar die bab2 agama.Solat dirumah tu bolehla ajar tp bab2 bace quran mmg susah.Saya rase kebykan parent agree,anak2 mmg sukar utk fokus jika belajar dengan ibubapa sendiri.
Kedudukan dalam kelas

Perhimpunan pagi setiap Isnin

rehat bersama rakan sebaya

Muke ade hepi sbb dah boleh adapt dengan alam persekolahan baru.

Semoga hariz dapat belajar dengan baik di sekolah yg baru ini dan semoga cikgu2 disini dapat mendidik anak saya menjadi insan yang cemerlang dan terbilang serta bejaya didunia dan akhirat.InsyAllah

2 org nak conteng on "2015"

Syima ~Mama Kyra~ on January 20, 2015 at 11:59 AM said...

Alhamdulillah..dah serasi dgn sek ye..belajar rajin2 tau..ingt jasa mami and dedi..tomei hariz pakai tie :)

anna on January 20, 2015 at 4:04 PM said...

:)...hopefuly gitula kaksyima kan,same goes to kyra
it cost RM8 utk sehelai tie tu...mmg kene jage betul2 sbb mak tak kose nak beli tie baru lagi...hahaha

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez