Tuesday, January 6, 2015

Orientasi Tahun 1


Walaupon sekolah ditunda lagi seminggu, orientasi day tetap dijalankan. Kami sebenarnye stuck di KL, disebabkan orientasi ni kami terpakse balik merentas jalan lama KL-Kuantan.Gile woi...jauhkematubontot.
Perjalanan yang sepatutnya memakan mase 2jam setengah bertukar menjadi selama 6 jam.Mcm nak balik ke kelantan gayenye. Laluan die mmg horror giler jangan ckp laa,berbelit2 dan tepi curam.Jalan jerantut tu pulak banyak tanah runtuh dan sunyi.

Kami gerak dari KL lebih kurang pukul 6,masuk ke laluan jerantut tu hari dah pon gelap.Sangat seram sbb tak pernah lalu,kereta pon tak banyak lalu sbb ms tu JKR hanya umum laluan muadzam jer alternatif route to KL, the day after tu baru JKR announce ade 2 option route untuk ke KL.

Bagus juga sebenarnye bile lalu ikut jalan lama sbb baru sy tau kat mane tmpt2 yg sy biase dgr tp taktau mcmmane nak ke tempat tu.Name je org pahang tp koi tak tatau pon kat mane Kuala Tahan tu weh!kehkehkeh

Ms saya lalu  kat Kuala Tahan tu sy nampak  banyak kereta parking diluar dan bunyi air turun dr hulu tu sangat deras.Kalo siang tu nak jugak singgah tgk air dr kuala tahan tu turun kemane.

Berhenti sat di Bandar Pusat Jengka sbb kami tatau mcmane cara nak ke exit Chenor.Gugel kate 2 jam dari BPJ ke exit tu,kiteorg rs mcm tak logik pulak.Jadinya kiteorg berhenti la kat situ mkn dan tanye org.Nsb baik tak ikut cik gugel tu sbb dr situ ke exit tu 45 minit jerr tapi jalan mmg takdok lampu dan kereta.Sunyiiiiiiiiii jer.

Dan selepas merentas beberape Felda Jengka sampai la jugak ke exit tu.Fuh...mmg sangat legaaaaaaaaaaa korang

End up sampai rumah pukul 1 pagi.

**Lepasni kalo org tanye jln lama ke KL selambe je kiteorg boleh jawab.hihihihh
Laluan:
Bentong-benta-raub-jerantut-simpangjengka8-BPJ-exit Chenor




Sekian


2 org nak conteng on "Orientasi Tahun 1"

Syima ~Mama Kyra~ on January 8, 2015 at 3:32 PM said...

Uikk..jauhnya 6jam..jln jammed ke? Buat apa kt KL? Hariz sek kt KL ke apa..dok pahem..nak dgr cite orientasi..tp byk cite psl jln je..huhu

anna on January 8, 2015 at 3:37 PM said...

hahahaa
6 jam tu takde jam..jauh perjalanan mmg 6 jam kaksyima...mcm nak ke kedah kekdahnya
citer orientasi hariz sameje mcm org lain...anak p exam mak duduk dgr brifing dr GB

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez