Monday, February 23, 2015

Family Gathering


Tahun ni cuti raye cina sangat cantik sbb berkepit2 dengan sabtu ahad,mak suke anak pon suke...hehehe. So we plan to do BBQ at sungai Lembing.

So bila tiba ari kejadian berbondong2 kami ke sungai Lembing.Alhamdulillah kali ni dapat berkumpul semua adik beradik kecuali 1 famili je yg takde sbb mereka menerima ahli keluarga baru the day before.Yeay!!!A cute baby girl in the house.

We had picnic to be exact at Pasir Kubur Sungai Lembing. They were few families there ade yang siap berkhemah kot kat situ,maybe nak "chop" tempat yang paling best utk kaum keluarge...hahaha

Ain is the most excited person bile tibe kat sane,at first kiteorg tak jadi nak piknik kat situ sbb katenye nak pg ke Sungai Mas tapi bile sampai kat sg.Mas tu tmpt mmg cantik tapi mcm tak sesuai utk berBBQ di situ.Ain dah meronta2 nak main air,asyik dok ulang air air air...jenuh mak nak pujuk.

We reached there 15min before 12,panas terik jangan cakap la kan,konon2 pelan asal nak ade kat situ kol 10 pagi tp dah melilau mencari sungai mas tu dah rugi almost an hour.Perut masing2 mmg lapo giler jangan cakap la.Sampai je terus bukak tempat membakar,the kids turun kereta terus melompat dalam air,btw air kat sini tak dalam sangat cume arus die deras especially 
menghala ke petang.


Amik kau....berpayung sambil mengipas
  lagi payung kipas payung kipas
 ayam perap by me....hehehe
okay yang ni mmg hover sbb mak2 same naik dgn anak2



Okay,anak dara ni habis berbelang2 badannya sbb syok sangat main air dalam cuace panas terik
Ingat nak berkubang sampai ke petang tapi tibe2 awan mendung datang tak bagi warning dah kemain lebat sekali turun daa.....nasib baik ler ade khemah,anak2 berlindung bawak kemah sementara org dewasa pg menyelamatkan makanan dan minuman.

Bile hujan reda sikit barula dapat berkemas betul,anak2 pon dah keletihan.Ain masuk kereta terus tido sepanjang jalan.Letih sangat mengipas ayam dan ikan.

Next is bulan 5 pulak cuti berkepit2,ape plan???nanti kite same2 pk yer...muahahaa

sekian.



0 org nak conteng on "Family Gathering"

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez