Monday, February 16, 2015

Self service laundry


So hayat mesin basuh saya berakhir di tahun yang ke-8,even selepas di operate oleh mizi pon masih tidak boleh digunakan maka tercapaila hajat saya nak mesin basuh front loading mcm ni...hehehe

Ketika mesin basuh dirumah rosak pakaian jangan ckp la bertimbun mcm bukit,itu belum campur dgn cadar dan selimut yang terkena air kencing anak2,baju2 sekolah anak2 yg berbau "hari".Mmg selerak betul rumah mase tu.Mule2 ingat nak tunggu beli mesin baru je tp sbb tatau  bile nak beli ke dobila kite jawabnya

Jadi kiteorg pgla self service laundry,wah...mmg bagus betul ade dobi selfservice gini...maklumla mak jakun tak pernah guna service2 gini. Disebabkan pakaian anak2 yang dah beberapa hari tak basuh saya guna air panas untuk basuhan baju.Selesai basuhan terus la pg keringkan baju...senang cerite balik rumah nanti lipat ajer.Kendian selesai semua habis la 24hengget duit kiteorg untuk selfservice laundry ni.

Saya rase ok je kot harge die sbb saya puas hati baju saya bersih dan wangi.Kalo hantar dobi kadang2 tak wangi pon dan bau baju pon mcm basuh tak cukup sabun.

Cucian mengambil masa lebih kurang 30 minit dan mesin pengering juga mengambil masa lebih kurang 30 minit jadi jumlah masa lebih kurang sejam didobi baju siap basuh dan kering.Berbaloikan?

Jadi selepas sevey2 ape2 yang ptt akhirnya ini yang menjadi pilihan hati.
Alhamdulillah

So lepas ni kene beli dryer pulak untuk kegunaan dimusim hujan.Mak tak larat nak tunggu kain kering berhari2 bawah kipas dik non.

Sekian.

0 org nak conteng on "Self service laundry"

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez