Monday, April 20, 2015

Assakaf Equine Centre


Sejak berpindah ke sini the most feveret place yg kami sll pergi adalah pantai. Melayan anak2 kutip ketam kecik,main pasir,main ombak dan enjoy their day kat tepi pantai. Walaupon balik hitam berkilat mak tetap redo.

So recently baru la saya tau sebenarnye ade tempat main/belajar kuda di sekitar perumahan saya.Sangat WOW! Kan,so selepas dapat tau ade tmpt mcmni terus jer kiteorg pg melawat,dah kate dekat dengan rumah kan.Hariz biasela mmg die teruja tapi ain lebih teruja,at first saya ingat umur macam ain tak boleh nak naik kuda tp bile the PIC tu offer ain naik I was like”eh…boleh ke kecik mcm die ni naik?”


Bile tanye ain die eksaited betul,saya igtkan die takut tapi rupenye tak. Eh….have I told u that kuda yg dorang naik ni bukan kuda padi tp the real kuda I mean kuda yg org bwk main polo tu,besar ok!sbbtu org dewasa pon boleh naik kuda ni sbb kuda ni mmg saiz utk org dewase. 








Fitri tu bile tgk ain berani naik die pon sibuk nak naik jugak,padehal sblm tu tanye die kate taknak. Yg best pasal tempat ni adalah konfom org melayu punye.If ade parent yg nak bawak anak2 naik kuda bolehla ke tempat ini.Free ride hanya RM5 utk 4 kali pusingan and if you are interested to regis your kids or urself bolehla regis at RM 300 for 10 sessions eh tapi tak sure pulak yg dewase berape sbb haritu cuma tanye untuk kanak2 sbb insyallah nak regis hariz belajar tunggang kuda. 

So lepasni adela xtvt lain utk anak2 selain kutip ketam kat tepi pantai...hehehe.btw dekat sangat dengan rumah...yippie. 

Utk ain kami igt nak masukkan die ke kelas renang but unfortunetly swimming class dihentikan seketika sbb katenye bumbung kompleks renang runtuh.So kene tgg lepas raye baru boleh enrol swimming class.

**Cube cari gokart class kat kuantan/pekan tp belum jumpe.If ade yg tau sharing2 la yer.TQ

2 org nak conteng on "Assakaf Equine Centre"

Assakaf Equine Centre on December 3, 2015 at 2:47 PM said...

Salam, thank for reviewing our service kak. Insyaallah we are looking for you to comeback and regis you son :)

Papaglamz dotcom on May 14, 2016 at 4:34 PM said...

Insyallah akan datang ke sini satu hsri nanti..

New Entri PROMOSI HARGA RUNTUH SHAWL Exclusive by Papaglamz

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez