Thursday, September 8, 2016

37 Weeks


Semalam cekup #37w

Berat mak mmg naik  banyak kali ni ( sblm mengandung pon berat mmg dah naik) hahaha. Berape naik takyah la cerite sbb nt lepas bersalin iols akan berusaha utk dapatkan berat badan ideal.

Baby mmg dah padat dan sendat dalam perut sampai doktor nak ambik ukuran pon susah. Doktor tgk perut  pon katenye mcm tak lame dah nak bersalin. So berat baby +- dalam 2.8kg-3kg.Okay kot tp doktor kat klinik tu riso takut baby beso jadinya die buat surat refer ke spital. Maka lepas cekup di klinik terusla ke HTAA,igt nak ambik appmt jer sekali kene jumpe doktor terus.Jenuhla mak dan pak jd tunggul kat situ.Kematu bontot aku. Sekali doktor tak cek pape pon scan perut pastu gtau kalo ade tande gitu gini g spital.Buang mase betul!

2 3 hari ni baby mmg sangat aktif ,dok tekan2 kat bawah tu rase mcm nak keluar sgt dah tp ms tu belum cukup umur lg so sekarang ni baby dah cukup umur boleh la kuar bile2 mase jer. Semalam ade rase ketidakselesaan sikit jadinya after pee saya cek ade la kuar tanda coklat2 gitu. Bgtau ke mizi die kate okaylah kite bg nama xxxxx adha. Ces...nak suh bersalin malam raye la tu mcm fitri dulu. 

Mase ain dulu pon mcmtu gak,semgg kot nak tgg die keluar lepas kuar coklat2 tu tp kali ni tatau la sbb setiap anak tu kisah bersalin nye berlainan tp tak kisah la kan yang penting semuanya selamat untuk ibu dan anak dan jangan dok lame2 sgt dlm perut ni yer nak,riso pulok kalo baby beso2 sgt,jenuh nak meneran.

Jadi harini saya masih bekerja mcm biase walaupon perut ni mmg mcm kerap2 jgk la mengeras tp selagi blm ade sakit2 yg rs mcm tak boleh nak handle,sy akan terus bekerja seperti biase walaupon dah keluar tande coklat tu. G spital pon rase mcm buang mase je kot sbb nt cek 2cm pastu kene balik.Buat penat menunggu je kan.

0 org nak conteng on "37 Weeks"

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez