Friday, September 2, 2016

Sept 2016


Banyaknye mende nak cerite sepanjang tahun 2016 ni maklumla dah dekat setahun tak bukak belog....hahahaha

Last entry tahun 2015 aritu saya ade mention pasal cyst dan pasal menses yang tingtong. Alhamdulillah the cyst hilang begitu sahaja dan my menses pon kembali normal selepas beberapa bulan ianya tak betul. Sebenarnye tak sempat ambil ape2 ubat or treatment pon,1st checkup doc just say kite tgg next appt tgk cyst makin besar or kecut. Selepas dr appt tu saya pon takde ambik ape2 supplement atau ubat2 herba ke ape i just consume cuka epal+habbatusauda+madu sahaja. Tujuan ambik makanan sunnah tu hanya untuk bg tenaga sbb badan dah mule rase sakit situ sengal sini. Mungkin juga dengan kuasa tuhan selepas consume mknan sunnah tu cyst saya hilang. Alhamdulillah.

Ms tau ade cyst tu we(me n husband) terpk,mgkn sbb cyst tu i am hardly to get pregnant. Yelah,the previous 4(1 misscarriage) sangat senang-alhamdulillah rezeki kami. Itu yg mcm ssh hati sket sbb umur makin meningkat,at least 4 kids before end of 2016.,hahahaha.....baik punya plan kan. Ditambah pulak sebelum tu mz warded sbb tulang ibu jari kaki pecah dan hancur, ms tu mmg mommy jd superwoman la,htr anak2 ke sekolah,pg spital blk semula utk htr anak2 ke kafa,basuhbaju dan kemas rumah(takkan nak biar baju semgg tak berbasuh kan). Walaupon jarak antara rumah ibubapa dan ibubapa mentua dekat tp kami tak suke susahkan org tua,selagi kite mampu kite buat.Bila rase terdesak sangat baru sy minta tlg.

So projek 2016 terbantut sementare pasal kesihatan si dia yang tak mengizinkan.:p
Sampai hujung tahun tu rs mcm eh!apesal aku ni kuat sgt mkn,asyik makan makan makan mcm tak cukup2 makan padehal dah melantak nasi 4x sehari.Okay...ms tu terpk OMG maybe im pregnant,so ms lunch hr kat opis try buat upt dan keputusannya...ngengenge.TQ Allah


dan selepas tu simptom ibu2 mengandung berterusan sehingga bulan ke 5.dan sebab asyik makan jer berat pon sedap jer naik mujur ms mgtt tak sangkut.masalahnye lmbt sikit makan mulela perut masuk angin pastu lepas mkn jer muntah dahtu bile mkn banyak pon tak boleh jugak ,muntah lagi rase mcm fobia pulak nak makan tp kalo tak makan lg la teruk muntahnye. lain2 alhamdulillah takde,saya boleh memasak seperti biase,bau2an ape pon tidak meloyakan tekak saya,bada pon masih fit dan sihat bertenaga provided mkn kene jagela kalau tidak mandi minyak cap kapak ler saya ni.

So now i am 36w pregnant,huhuhuh...dah tak lame lg kan nak menyambut org baru.rase berdebar takut bersalin tu ttp ade even dah kali yg ke 4.neves uols.



Eh...sebenarnye nak cerite mende lain tp tercerite pasal mengandung pulak.takpela...next entry kite cerite pasal anak2 pulak.

Doakan saya selamat melahirkan,dikurniakan anak yang sihat sempurna fizikal serta akal fikiran dan in shaa allah menjadi anak yg soleh/solehah bile besar nanti.Aaminn

Ok...bai



2 org nak conteng on "Sept 2016"

Cahaya Hayati on September 5, 2016 at 2:09 PM said...

wahhhh. Tahniah anna. Diam2 preggy... Kawan kakak ain kot tu?

anna on September 6, 2016 at 5:22 PM said...

TQ ti :)...kite tgg bile baby kuar nt kwn kakak ain atau geng abg2 die...hehe

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez