Wednesday, January 18, 2017

Hasya Nur amani


2 jam sebelum,mommy at 38w pregnant and 4cm dilated at this  moment
Exactly at 4.36pm baby kuar and its a girl.Alhamdulillah syukur.
Adik 1 day old.Sedap sungguh bau baby time ni.Mommy doesn't have much adik punye gambar sbb bateri hp low.Mujur ade jugak 1
Adik jaundice paling tinggi berbanding abang2 dan kakak.Mommy felt so bad sbb adik kene puase dan under fototerapi,sampai 2 lampu pulak tu
Okay mase ni adik dah boleh discaj.She is 7 day old.Lame sungguh adik duduk kat hospital sampai 6 hari.Sebenarnye tak dan pon adik nak tido kat rumah sbb the day yg boleh discaj dr wad biase tu mlm tu terus kene warded utk jaundice pulak
Hari ke 14 baru adik dapat nama.


Umur sebulan.Pipi tu nampak je tembam tp berat naik sikit jer dalam 200g,mommy pon konpius pg mane berat adik padehal minum banyak kot adik ni

2 bulan.Muke tu bertompok2 sbb ruam susu,nothing much i can do,just put lotion and VCO je kat muke

3 bulan. Dah pandai gelak beriye2 dan menjerit especially kalo tgk abg dan kakak main.
nilah kejenye sekarang. Muke tu masih ade ruam2 susu sbb suke sgt main liur kot,habis muke die kene sapu dengan air liur.

Adik dah nak masuk 4 bulan,aduh adik...cepatnye mase berlalu.Mommy rase mcm baru je lahirkan adik semalam tup2 sekarang adik dah pandai meniarap.

Hariz je tak dan nak ambik gambar sbb adik dah start enjin. Masing2 sgt eksaited adik ade kat rumah.Hari2 balik sekolah tanya adik buat ape,padehal adik tu minum tido minum tido je kot dok umah. Selame adik dok dalam hospital,hari2 tanya bile adik nak balik,naik jemu dedi die nak menjawab...hahaha

Ok adik...semoga adik membesar dengan sihat sejahtera.Aamiin


0 org nak conteng on "Hasya Nur amani"

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez