Tuesday, January 10, 2017

Hop on Hop Off


Hujung-hujung cuti sekolah baru la sempat nak g jenjalan dgn anak2. Sebab mak yang beriye nak feeling2 pelancong jadi iols ajak la laki iols naik bas takde bumbung ni.

Haritu kami pg 3 famili 5 adults 6 kids and 2 infants.Whoaaa sungguh adventorous. Mula2 park kereta kat TBS then ambik komuter terus ke KL sentral. Dengar mcm tak mencabar je kan tapi tapi tapi hazab dlm komuter tu korang imejin la sendiri. Dah la komuter lambat nak mampos,bile sampai ofkos la die punya pack tu mcm sardin,main sumbat2 jer. Kiteorg nak berasak2 dengan bangla la,india la indon la nepal la nasib baik takde mane2 ketiak yang berbau kat coach tu...kahkahkah
 Nak ajak ambik gambar je pon,punyala susah

 Taktau mane 1 ketua rombongan

Tengah tunggu komuter 

Kami naik bas from KL sentral then stop at Lake Garden,ingatkan die stop kat butterfly park ke ape rupenye tak,tepi jalan je....hampeh btol,dah melilau2 cari arah tuju kesudahannya we walked at least 500m pegi ke Bird Park.Peluh ketiak mak dah la menggendong sikecik lagi.Sampai Bird Park sekali tgk entrance fee terus tak jadi....hahahahaha,mak kedekut sbb tgk burung je kot sampai nak mahal mcmtu,tapi ya ampun manusia kat situ mcm lalat.
 Model iklan tak berbayar kat KL Sentral
 Dalam bas sbb kat luar penuh takde kerusi kosong
Perasan tak rambut aneh kat gambar ni,hariz dan fitri dok usha je sampaikan negro tu pon mcm perasan dorg dok berckp2 pasal rambut die...hahahaha

Sebab tak jadi masuk Bird Park,kenela tunggu bas lagi.haish...jenuh korang asyik menunggu je.Bas ni lalu sejam ke setgh jam sekali depends pada keadaan trafik. Bas sampai naik dan terus ke Masjid Negara.Okla festime masuk Masjid Negara....hahahaha,solat rehat kejap naik lg bas terus ke KLCC sbb budak2 dah kelaparan.

Okay iols mmg dah lameeeeeeeeeeeeeee gile tak masuk KLCC,sekali masuk die punye suasana makcik rase makcik dekat pasar malam je layaknye,Mcm tak highclass langsung g KLCC,ramai sangat orang,jalan berlaga bahu. Kalo drive sendiri nak g KLCC mmg tak la kan sbb org yg tlg drive kite pon layan jela,lgpon kate nak bawak anak2 g berjalan kan.



Mak gayat dok atas bas takde bumbung gini,punyala kuat angin,mujur selipar ain tak tercampak kat atas jalan kalau tidak ain balik jalan kaki ayam...hahahaha
Cuace time ni mendung2 jer mmg sesuai sangat dok atas ni. Dari masjid Negara sampai KLCC dok kat bahagian luar ni.Budak2 hepi la sbb dr tadi dok mintak nak duduk kat bahagian ni tak dpt

Dari KLCC bas akan round masuk area2 yang sesak termasuk petaling street,ms tu dah nak magrib  jadi kiteorg cuci mate jela masing2 pon mcm dah penat seharian berjalan.

Sampai KL sentral pengembaraan tak habis lg,naik ERL pulak sbb serik naik komuter terus ke TBS dan terus la homesweethome

Fuh...letih rasenye ntah berape banyak kalori turun....hahahaha.

So kalo korang nak sightseeing KL bolehla naik bas ni,mmg bes especially kids,mesti akan enjoy the ride

Boleh visit Offical website untuk route dan tiket.





0 org nak conteng on "Hop on Hop Off"

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez