Monday, March 6, 2017

Kutu babi dalam telinga


2 3 hari ni Ain asyik mengadu sakit telinge dan tido malam die pon tak lena. Mommy ni dah syak dah mesti kutu babi melekat dalam telinge die tapi daddy die kate sbb selsema.Mungkin efek telinge sbb selsema lame sangat.

Jadi kiteorg pgla klinik untuk pengesahan.Hari pertama pg doktor tak boleh nak cek sbb taik telinge banyak,hahahaha...doktor bagi ubat spray untuk lembutkan taik tu dan suruh dtg dalam mase 2 atau 3 hari lg tapi lepas balik klinik ain asyik mengadu sakit telinge lagi dan malam pon die tak boleh tido,so kiteorg ambik keputusan untuk repeat ke klinik lg pagitu dan after cek sahihla kutu babi melekat dalam telinge die.

So doktor titiskan ubat utk bagi kutu tu pengsan dan after 10min doktor sedut telinge die,alhamdulillah mujur kutu tu dah kekenyangan dan lemas kene ubat titis td so die punye cengkaman tu tak berape nak kuat,lepas sedut doktor ambik kepit untuk keluarkan kutu tu.Rupe kepit tu mcm gunting tapi hujung tu mcm kepit bulu ketiak tu la.Ain dok menjerit2 tak bagi doktor potong telinga die..hahaha.

Ni ha kutu babi yang melekat sedap dalam telinge ain,geli geleman eh mommy tgk.Gemok debob kekenyangan

Walaupon kutu babi dah takde dlm telinge,ain masih trauma tak pg org sentuh atau pegang telinge die.kalau dulu nak bukak baju,pakai bajusikat rambut dan ape2 jelah yg berkaitan dan bersangkut paut dengan area telinge mntk org buat ler ni die dah buat sendiri,bagus jugak ade trauma mcmtu,takdela kelam kabut mommy nak uruskan semua...hahaha

Ini budak kene kutu babi gemok debob


0 org nak conteng on "Kutu babi dalam telinga"

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez