Thursday, June 15, 2017

20 ramadhan

0 org nak conteng
As salam

Tenggelam timbul mommy menghapdet belog tapi takpe belog ni sendu je...takdak org nak jenguk pon tapi i tak kecik hati sbb i know i bkn ade followers pon...hahaha

Harini genap 20 ramadhan kita berpuasa,alhamdulillah mommy masih berpuasa penuh lagi,last year pon dpt penuh sbb pregnantkan Amani .Selama 10 tahun kawin ni rasenya banyak tahun jgk mommy dpt berpuasa penuh cuma masa zaman hariz(1st son) tak puase 30hari...hahaha,pasal i tgh berpantang konfomla takleh pose kan.

Jap jap saje nak recall berape kali dpt puase penuh selama 10 tahun ni .
2008-tak pose sbb tgh confinement
2009-full sbb BF
2010-full sbb mengandung fitri(he was born malam raye uols)
2011- full lagi sbb BF
2012-mengandung Ain
2013-BF Ain
2014-
2015-
2016-full sbb mengandung Amani
2017-full sbb BF

Wow!tak sangke banyak tahun dpt puase penuh,tapi banyak tahun jgk tak boleh nak join solat terawih,kadang2 je kalo tak letih buat sendiri kat rumah.

Saya masih igt ms 2012 tu sy masih dlm fasa pertama mengandung,alahan tu takdela teruk i still can cook wpon kembang2 rase tekak bau masakan tp still boleh tahan cume paling taktahan bau perfume.Ya allah....mmg tak boleh langsung bau minyak wangi,bedak atau kosmetik2 yg wangi2,pening sampai muntah hijau dibuatnya.Ms mengandung ain mmg selebet giler cume bile dah masuk 3rd trimester je baru la rase nak melawo.

Wpon dah banyak kali ade pengalaman menyusukan time berpuasa hati ni ttp risau mcmna la production bln puase kali ni.Yelah...lain anak lain kan kekdahnya. Lagipon sesi pumping pon takleh la folo hari biase nt mau balik rumah tak memasak sbb lapo dan haus punye pasal,eh sebenarnye lapar tu tak sgt cume haus tu mcm nak minum sekolam air

Jadual mengepam dah jd 2x je kat opis since opis hr pon dipendekken dr 530 ke 430,so 1st session pkl 9 mcm biase and 2nd session dlm pkl 2 atau 3.next session adalah pkl 6 atau pkl 7 slps memasak atau sblm berbuka.nak menten supply kenela rajin empty ur breast.

Bln puase Amani minum dalam 15oz jer...so adela lebihan dlm 4 5 oz gitu sehari.Bolehla kan sbb kdg2 ade jgk skip time mengepam kalau bdn dah terlalu penat lepas masak,terus je baring smbl BF amani.hehehehe...jangan tiru okay!

Tapi biasela production kita ade up and down yg penting terus je mengepam okay mommies!jangan cpt mengalah dan yakin yg kita boleh


Tu je nak bebel....bai

 

MYLIFETIMEJOURNEY Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez